Home Vijesti Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja, izmjene zakona nova šansa

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja, izmjene zakona nova šansa

0

Šef Poslaničkog kluba SNSD Igor Žunić smatra da Grantni fond Republike Srpske nije ispunio očekivanja zbog kojeg je osnovan.
Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske, Žunić je rekao da predložene izmjene i dopune Zakona o Grantnom fondu daju novu šansu Fondu da dobro radi svoj posao.
– Ukoliko rad Fonda u narednom periodu ne bude zadovoljavajući, treba razmišljati o njegovom ukidanju i pronalaženju drugog rješenja – istakao je Žunić.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić smatra da će predloženi zakon dati novi zamah u radu Garantnog fonda Republike Srpske.

– Treba kontinurano pratiti rad Garantnog fonda u narednoj godini i efekte primjene ovog zakona . istakla je Stojičićeva.
Poslanik PDP Jelena Trivić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ostvario svoju ulogu i da odgovornost za poslovanje Fonda snosi Vlada Republike Srpske.
– Vlada Republike Srpske nema viziju popravljanja stanja u Fondu koji je dobro zakonski osmišljen s ciljem podrške razvoju Republike Srpske – istakla je Trivićeva.
Trivićeva je rekla da je Grantni fond Republike Srpske od početka poslovanja izdao 147 garancija, odnosno mjesečno 1,5 garanciju što je malo.
Šef Poslaničkog kluba SDS Miladin Stanić smatra da rad Grantnog fonda nije donio nikakve pozitivne efekte, te izrazio nadu da će resorno ministarstvo “srediti haos” u ovoj ustanovi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Vlada Republike Srpske je iz budžetskih rezervi od 2014. godine potrošila 29,6 miliona KM, od čega je najviše dodijeljeno Republičkom …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Ljubljani, tokom sastanka sa prvim predsjednikom Slovenije Milanom Kučanom, da …
VIŠE

Dragan Mektić, aktuelni ministar bezbjednosti BiH, još jednom je rekao kako je Program reformi BiH, kojeg je usvojilo Predsjedništvo BiH zapravo …
VIŠE

Partija demokratskog progresa je još jednom pozvala vladajuću koaliciju, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Srpske …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Ljubljani sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem o aktuelnoj situaciji u …
VIŠE

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ocijenio je danas da je u aktulenim globalnim dešavanjima izuzetno važno očuvati EU na koju se male …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)