Home Biznis Zotov registrovao preduzeće za rudarenje sa kapitalom od 1 KM

Zotov registrovao preduzeće za rudarenje sa kapitalom od 1 KM

0

17.10.2022. / 14:23

– Zotov nudi milione za RŽR „Ljubija, a u Banjaluci osnovao firmu za jednu KM
– Osnovna djelatnost je vađenje ruda gvožđa

BANJALUKA – Kontoverzni Evgenij Zotov, koji je lobirao i dogovarao prodaju Rudnika željezne rude „Ljubija“ Američko – kanadskom konzorcijumu, osnovao je u Banjaluci novo preduzeće pod nazivom i10z7”, sa kapitalom od jedne marke, saznaje portal CAPITAL.

Foto: Agencije

Preduzeće je osnovano krajem avgusta, a osnovna djelatnost je vađenje ruda gvožđa. Zotov je ujedno i direktor preduzeća.

Podsjećamo, Evgenij Zotov je jedan od akcionara Američko-kanadskog konzorcija SE-GEDC Corp koji je sa 50,7 miliona maraka trebalo da dokapitalizuje RŽR „Ljubija“ i time preuzme većinski paket akcija ovog rudnika od Republike Srpske.

Međutim, do dokapitalizacije nije došlo jer se Vlada RS u zadnjem trenutku predomislila i povukla odluku o emisiji akcija.

Zotov je ranije za CAPITAL rekao da je to bila politička odluka i da on i partneri  ne odustaju od dokapitalizacije RŽR.

Inače, Zotov u Banjaluci ima i firme „Israeli Investment Group“ i „Lavi“ kojima su blokirani računi i nemaju radnika.

„Israeli Investment Group“ prošlu godinu je završila u minusu od 41.110 KM, dok za „Lavi“ nema finansijskih podataka.

Upravo je preko „Israeli Investment Group“ prije nekoliko godina Zotov, takođe, pokušavao da kupi državni kapital u RŽR „Ljubija“, ali nije dobio podršku poslanika.

Ipak, da on, ali ni vlast RS od te namjere nisu odustali pokazalo se ove godine, kada je sa novom firmom uspio da dogovori novi model prodaje. Iako je vlast RS od te namjere trenutno odustala, naše informacije govore da se na tome i dalje radi i da je Zotov tim povodom prije nekoliko dana i boravio u Banjaluci.

CAPITAL: M. Ljubojević

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)