Home Vijesti “ZEMLJA NERASVJETLJIH UBISTAVA, PROGONA I MILIONSKIH PREVARA” Žestoke poruke opozicije ispred RTRS...

“ZEMLJA NERASVJETLJIH UBISTAVA, PROGONA I MILIONSKIH PREVARA” Žestoke poruke opozicije ispred RTRS (FOTO, VIDEO)

0

“Vrh MUP Republike Srpske ugušio demokratiju i pravo na bilo kakav oblik mirnog okupljanja. Vlasti RS aminovale nabavku jeftinih albanskih pelena za teško bolesne, najugroženije stanovnike Srpske. Dug RS narastao na 5,17 milijardi maraka. Banjaluku zadesila ekološka katastrofa, piralen, čije rješavanje još nije počelo, niti se zna kada će početi. Protiv nesitomišljenika pokrenuto na stotine montiranih sudskih procesa. Deložirana porodica Popović. Na Trgu Krajine policija privela plišane igračke. U centru Banjaluke je pretučen turista Bruno Batinić. Ubijen Slaviša Krunić. Republika Srpska je zemlja nerazjašnjenih ubistava.”
Ovo su vijesti koje su obilježile 2019. godinu u Republici Srpskoj, poručili su opozicionari iz PDP i SDS-a, koji su večeras ispred sjedišta RTRS čitali, kako su ih oni nazvali “Iistinite novogodišnje vijesti”.
Postavili su pitanje: Želimo li da nam se ove stvari dešavaju i u 2020.godini?
U ovom izdanju “Istinitih vijesti” u ulozi voditelja našli su se, uz narodne poslanike Draška Stanivukovića (PDP) i Zorana Vidića (SDS) i nova lica: Olivera Nedić iz Dervente i Maja Dragojević-Stojić iz Prijedora.
Dr Maja Dragojević-Stojić, poznata prijedorska kardiologinja, na prošlim izborima je bila kandidatkinja SDS za Parlementarnu skupštinu BiH. na drugom mjestu na listi, iza Dragana Mektića.
Profesorica Olivera Nedić, majka petoro djece, koja je nedavno izabrana za jednu od najboljih nastavnica na prostoru bivše Jugoslavije, bila je kandidatkinja PDP za Narodnu skupštinu.

Foto: Ivan Begić/RAS Srbija

Draško Stanivuković je upozorio da se o iduće godine može očekivati svašta, jer je  novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija već najavio povećanje PDV-a.

Slušali smo, u prošloj godini i najave poskupljenja struje i vidjeli kako je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, usred skupštine, udario narodnog poslanika Draška Stanivukovića, poručili su opozicionari.
– Na sve ovo Vlada Srpske pronašla dodatna sredstva za kupovinu novih aviona i helikoptera, za koje se ne zna kako se i u koje svrhe koriste – uppozorila je Olivera Nedić.
– Dok Njemačka ima 10 službenih automobila naša zemlja ima više hiljada. Nabavka luksuznih automobila za funkcionere nije zaustavljena ni u ovoj godini – upozorio je Zoran Vidić i podsjetio na brojne sporne privatizacije, lažne diplome i namještene tendere.
– Na čelo IRB-a dolazi Dražen Vrhovac, sa diplomom iz svadbenog salona u Grudama – rekao je Vidić, a Maja Dragojević -Stojić podsjetila je da ministar Petar Đokić, iako je odavno “diplomirao u Londonu” engleski nije naučio ni do kraja 2019.godine
– Republika Srpska i u ovoj godini ostala mjesto nerasvjetljenih ubistava, progona neistomišljenika, milionskih malverzacija– upozorila je Maja Dragojević – Stojić.
Vidič je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv političara na vlasti, pa i protiv Vojina Pavlovića, zbog prijetnji narodnom poslaniku Stanivukoviću da će ga dočekati i ,,da ga niko neće sačuvati” ako dođe na istok Srpske.
– Ne bojimo se. Poslije praznika dolazimo u Bratunac – najavili su opozicionari, poručujući da od naredne građanima RS žele da svakome bude “dozvoljeno da uđe u bilo koji dio RS, da slobodno radi, misli i hoda.”

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su ga veoma iznenadile reakcije iz BiH na usvajanje Strategije odbrane Srbije, posebno …
VIŠE

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta rekao je da je misa Anti Paveliću u Zagrebu, povodom 60 godina od …
VIŠE

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana …
VIŠE

Poslanik Srpske liste i novi potpredsjednik Skupštine samoproglašenog Kosova i Metohije Slavko Simić izrazio je bojazan da bi Priština mogla da …
VIŠE

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je, povodom spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori, da je …
VIŠE

„Nenad Nešić se još jednom, svojom izjavom o pokretanju inicijative za smjenu predsjednika NSRS, našao na dnu političke kanalizacije u …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)