Home Politika Zastoj u formiranju vlasti zaustavio brojne procese

Zastoj u formiranju vlasti zaustavio brojne procese

0


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je zastoj u procesu formiranja vlasti na nivou BiH zaustavio brojne političke, razvojne i reformske procese, uključujući imenovanje delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, što se negativno odrazilo na međunarodni ugled BiH.

Cvijanovićeva je u razgovoru sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Drahoslavom Štefanekom istakla da institucije Srpske imaju dobru saradnju sa Savjetom Evrope, te izrazila žaljenje što politička uslovljavanja pojedinih bošnjačkih lidera onemogućavaju formiranje legitimne vlasti i novog saziva Savjeta ministara.

Ona je ocijenila da se time ugrožava proces evropskih integracija, ali i odnosi sa Savjetom Evrope i ostalim važnim međunarodnim partnerima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Srpske je naglasila da institucije Republike Srpske ostaju opredijeljene za saradnju, kao i za sprovođenje reformskih procesa s ciljem jačanja vladavine prava i poboljšanja ekonomsko-socijalnih prilika koje utiču na životni standard.

Cvijanovićeva i Štefanek su razgovarali o političkoj situaciji, kao i o posljedicima koje BiH trpi zbog činjenice da ni nakon godinu dana nisu sprovedeni izborni rezultati na svim nivoima vlasti.

Agencije

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of