Home Biznis Zaposlenost u Srpskoj podižu prijemom novih radnika u Vladi

Zaposlenost u Srpskoj podižu prijemom novih radnika u Vladi

0

25.10.2021. / 13:52

BANJALUKA – U jeku novog talasa pandemije korona virusa Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za povećanje broja radnika u Službi za zajedničke poslove.

Foto: Capital.ba

Izmjenama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, koje je donio direktor Službe za zajedničke poslove Ranko Tomašević, a na koji je Vlada RS dala saglasnost, predviđeno je povećanje zaposlenih za 30.

Tako će umjesto dosadašnjih 279, Služba za zajedničke poslove imati 309 radnika.

„Za izvršavanje poslova iz nadležnosti Službe utvrđuje se ukupno 309 izvršilaca, od kojih 306 imaju status namještenika i tri status državnog službenika“, navedeno je u izmjenama pravilnika.

Vladina služba povećava broj radnika za unutrašnje obezbjeđenje i protivpožarnu zaštitu sa 55 na 65, domara sa tri na pet, te spremačica sa 75 na 89.

Takođe, izmjenama pravilnika, koje stupaju na snagu krajem mjeseca, planirano je i novo radno mjesto „kućni majstor“, te su za tu poziciju predviđena četiri radnika.

Služba za zajedničke poslove obavlja stručne, operativno-tehničke, pomoćne i druge poslove za potrebe Vlade, ministarstava i drugih organa RS i predstavnika RS u zajedničkim organima BiH.

Između ostalih, Služba vodi evidencije o nekretninama na kojima Vlada RS ima pravo raspolaganja, održavanje službenih stanova koji služe za potrebe ministara, imenovanih i postavljenih lica, narodnih poslanika, te ostalih službenika.

Zadužena je i za čišćenje poslovnog i drugog prostora, održavanje službenih zgrada, kancelarija, instalacija i drugo.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here