Home Biznis Za Stanivukovića pisanje o trošenju gradskog novca je budalaština (VIDEO)

Za Stanivukovića pisanje o trošenju gradskog novca je budalaština (VIDEO)

0

26.12.2022. / 14:55

BANJALUKA – Grad Banjaluka je ove godine utrostručio broj direktnih sporazuma putem kojih je izdvojeno 1,7 miliona KM, a pisanje portala CAPITAL o toj temi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je okarakterisao kao „najveću budalaštinu.

FOTO: A.Čavić/Grad Banjaluka

Naime, portal CAPITAL je danas objavio da je prema osnovnom Planu javnih nabavki Gradske uprave Banjaluka za ovu godinu putem direktnih sporazuma bilo planirano 110 nabavki ukupne procijenjene vrijednosti 476.847 KM, ali izmjenama plana broj tih javnih nabavki povećan je na 336 čija ukupna procijenjena vrijednost je 1.708.907 KM.

„Vidim da pojedini mediji na tome istrajavaju. Volio bih da sve te novinare koji to pišu ili bilo koga ko izaziva sumnju u tako nešto, da sve medije ovog svijeta dovedem da raspravljam. Ako neko hoće da kaže da neko na direktnom sporazumu radi nešto što ne valja, koji je 6.000 KM i hipotetički rečeno nešto košta 4.500 KM ili 5.000 KM, i šta bude sa 1.000 KM, ide Stanivukoviću? Da ja uzmem 1.000 KM? Pa ja ne uzimam svoju platu, a kamoli da se borim za takve stvari i da me zbog toga neko osuđuje”,  iznenada je novi stav Stanivukovića koji je upravo na trošenju javnih sredstava godinama zasnivao svoju kampanju dok je bio u opoziciji.

Nije se tu zaustavio već je počeo da o sebi priča u trećem licu.

“Kažu utrostručen broj nagodbi u odnosu na plan. Alo mediji, novinari, šta Draško Stanivuković u ovakvoj neizvjesnosti i budžetu može da planira. Mi sada planiramo jedan i drugi budžet. Na bazi toga planiramo 250 direktnih sporazuma i sada čekam njihove amandmane, ali ono što ja planiram nije ono što ću dobiti, naveo je Stanivuković i dodao da se u toku godine javi hiljadu nepredviđenih situacija, koje se ne mogu unaprijed planirati čak da je “neko baba Vanga”.

Gradonačelniku više nisu nezanimljivi samo načini trošenja javnih sredstava, ali zato jesu novinari na koje se obrušio što pišu o tome. Pita se da li novinari koji napišu gradonačelnik Banjaluke utrostručio broj direktnih sporazuma imaju „kredibiliteta i ozbiljnosti“ da napišu takav “senzacionalistički naslov i da od nekoga treba da naprave kriminalca i neodgovornog“.

Naveo je da je prosjek direktnih javnih nabavki od 2018. godne do danas oko 270, a Grad Banjaluka sada ih ima 300.

„To su javne nabavke u cvjećari, neki ukras ili dodatni pribor. Na primjer, u planu je da iduće godine u Banjaluku dođe Novak Đoković i hoćemo da pripremimo poseban ambijent, gdje će on biti dočekan. Potreban nam je dekor kojeg nema nigdje u javnim nabavkama i planiramo da ga nabavimo kroz direktni sporazum, dodao je on .

Rekao je da veliku odgovornost u društvu snose mediji, a ne samo političari te da se ne treba „zarad senzacionalizma od poštenih ljudi praviti nešto, sekundu manje od toga“.

Gradonačelnik očito ima želju da novinarima drži lekciju šta treba da pišu, a to očito nije ono što njemu ne odgovara, što je stav koji je odjednom počeo da dijeli sa vlasti na republičkom nivou.

Nijedan podatak koji je objavio portal CAPITAL Stanivuković nije demantovao, niti je to moguće jer su to zvanični podaci, ali je za njega “budalaština” da se o tome piše.

CAPITAL: D.Momić

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)