Home Biznis YouTube povećava cijene za američke premium pretplatnike

YouTube povećava cijene za američke premium pretplatnike

0

22.07.2023. / 16:46

SAN BRUNO – YouTube platforma za prenos video-zapisa, povećala je cijene svojih mjesečnih i godišnjih premium pretplata u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) po prvi put otkako je usluga pretplate pokrenuta 2018. godine.

FOTO: Pixabay

YouTube premium pretplata bi koštala 13,99 dolara mjesečno u SAD, što je više od dva dolara u odnosu na ranije, prema web-stranici kompanije. Cijena godišnje pretplate je povećana za 20 dolara na 139,99 dolara, prenosi Reuters.

Članovi koji su se pretplatili prije pet godina, uključujući i one koji su se prvobitno registrovali preko aplikacije Google Play, dobili bi još tri mjeseca pretplate po staroj cijeni, navodi YouTube.

YouTube je u aprilu predstavio nove funkcije za svoje premium korisnike, uključujući omogućavanje da budu domaćini sesija na servisu Google Meet kako bi zajedno sa drugim korisnicima gledali video-snimke na platformi.

Takođe, povećane su cijene za YouTube Music za jedan dolar na 10,99 dolara u SAD. Ovaj potez prati slična povećanja cijena servisa Amazon Music, Apple Music i Tidal.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)