Home Vijesti Vujanović: Motiv ubistva Bašića je njegov posao

Vujanović: Motiv ubistva Bašića je njegov posao

0

“Pripadnici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima za Teški i organizovani kriminalitet MUP-a Srpske trenutno preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaska izvršioca krivinčnog djela teškog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića. Iste se preduzimaju pod nadzorom nadležnog Tužilaštva, kako Okružnog tužilaštva Prijedor tako i Republičkog javnog tužilaštva”, kazao je ovo na današnjoj konferenciji za novinare Vujanović.
On je naveo da je saradnja uspostavljena sa Interpolom i FBI-om, te da sve građane moli za strpljenje dok traju pojačane mjere i kontrole.
“Odmah po događaju, uspostavljena je saradnja, konstruktivna prije svega, i stalna sa svim policijskim agencijama na nivou BiH i regije. Posebno sa Interpolom, FBI-om i okruženjem. Na terenu su sve raspoložive policijske snage. A to je pronalazak izvršioca. Molim građane za strpljenje, dok traju pojačanje mjere i kontrole, na području grada Prijedora ali i u ostalim gradovima”, istakao je on.
Vujanović je uvjeren da će počinilac ovog krivičnog djela uskoro biti identifikovan.
“Radi se o naslinoj smrti, druge informacije saopštićemo u narednom periodu. Postoji video-nadzor koji izuzimamo. Siguran sam, da će moje kolege odgovoriti na ovaj izazov. Identifikovaćemo izvršioca ovog krivičnog djela”, poručio je Vujanović te dodao:
“Ubistvo Radenka Bašića, nemjerljiv je gubitak za MUP Republike Sprske”, zaključio je načelnik PU Prijedor.
Adblock test (Why?)