Home Vijesti Vučić: Srbi i Hrvati će morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju...

Vučić: Srbi i Hrvati će morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da Srbija sa Hrvatskom, uprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego što su bili prije i poručio da će i Srbi i Hrvati morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti.
– Stvarno mislim da će u u budućnosti, uprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati da budu, ne u istoj državi, već da će morati da budu zajedno i da se zajednički surpostavlaju različitim problemima koji će dolaziti spolja ako žele da opstanu – rekao je Vučić.
Kako je rekao, svi zajedno ćemo morati da se odgovornije ponašamo ukoliko želimo da opastanemo.
Hrvatska književnica Vedrana Rudan zapitala je prethodno Vučića, u emisiji Hit tvit na Pinku, zašto se ne bi nakon 30 godina stavio “krst” na taj “odvratni rat i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje?”.
– Mislim da je problem u političarima, a ne u običnim ljudima…Jeste li vi mirotvorac, a oni divljaci koji ne daju? – zapitala je Rudan predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da to ne može da se dogodi još, zato što Hrvati “obično traže od nas da se posipamo pepelom, da se izvinjavamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca”.
– A, ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli da čuejmo i to tako ide – dodao je Vučić.
Rudan je pitala da li misli da se u Srbiji “izvlači” Jasenovac, pa ove jame i one jame i da li možemo prestati sa tim zbog djece?
Vučić je odgovorio:
“Ako bi neko bio u stanju da prestane sa tim, mi bi bili spremni da kazemo “u redu je da prestanemo”. Prihvatam da prestanem odmah, samo da nam sutra ne kažu kako su u domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće da prekinu. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora da prizna”.
Rudan je, takođe, prethodno pitala Vučića zasto se kao predsjednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i da li zaista misli da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno – zašto se Srbija naoružava i ko je može napasti.
– Ne misilim da je to realno (da Hrvatska napadne Srbiju), ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti – rekao je Vučić i zapitao Rudan da li neko misli da Srbija treba da bude bez vojske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Nije loše da se pojavi neka vrsta cementa, kada imate tri nacionalna kamena kao što su SDA, SNSD i HDZ.” Fahrudin Radončić, …
VIŠE

Srbi u Federaciji uglavnom žive kao građani drugog reda, a u nekim kantonima ni formalno nisu konstitutivni. Milan Dunović, srpski potpredsjednik …
VIŠE

Tokom vikenda rasvijetlili su 20 teških krađa na području Banjaluke i pokrenuli prekršajni postupak protiv dvije Mostarke zbog sumnje da su se …
VIŠE

Godišnji troškovi obezbjeđenja štićenih osoba, objekata i pošiljki Centralne banke BiH iznose 9.480.000 KM, a Direkcija za koordinaciju …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija sutra nastavlja konsultacije sa političkim partijama o imenima novih ministara. U intervjuu …
VIŠE

Mislim da bi bilo loše da se jednog dana probudimo i osvanemo u NATO. Mislim da građani Republike Srpske to ne zaslužuju, kaže lider SDS Mirko …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)