Home Vijesti Vučić: Sit sam pridika i moralnih tirada iz BiH

Vučić: Sit sam pridika i moralnih tirada iz BiH

40
0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sit pridika i moralnih i političkih tirada iz Bosne i Hercegovine i poručio da niko ne treba da mu objašnjava kako da obavlja posao predsjednika države.
Upitan da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, koje se tiču reagovanja Srbije na situaciju u toj zemlji, ali i na postupke Milorada Dodika, Vučić kaže da postoji kampanja u regionu da Srbija mora da se optuži za sve probleme.
“A kad ih pitate šta sam uradio i rekao, nema odgovora, nego što nisi sprečio Dodika? Nije moj posao ni da sprečavam ni da ne sprečavam Dodika, već da govorim u ime Srbije. Nećete vi da mi govortite šta ću da govorim u ime Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.
Vučić kaže i da je “sit moralnih tirada od onih koji imaju najmanje prava da mu drže pridike”.
“Ali bolje da prećutim i kažem – terajte svoje, pričajte šta hoćete, ja ću da radim svoj posao i da se trudim da napravimo što bolje odnose u Srbiji”, rekao je Vučić i dodao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao politički poen u Srbiji ili RS.
Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da vrlo blago reaguje na prijetnje Milorada Dodika secesijom, Vučić je ”zahvalio” svim Bošnjacima i Hrvatima što bi da, kako kaže, obavljaju posao predsjednika Srbije.
“Ja im preporučujem da se kandiduju za sledećeg predsednika, da mi ne drže moralne i političke tirade kako da se ponašam”, rekao je Vučić
Kaže da mogu da mu zamjere nešto kad je riječ o njegovim postupcima, ali da ne mogu da mu drže pridike kako da obavlja posao predsjednika.
“O tome ocenu daju građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih držva”, rekao je Vučić.
Zaključio je da neće izgovarati teže riječi i koristiti svoju i snagu zemlje koju predstavlja da bi unosio bilo kakvu nestabilnost u “ionako krhku situaciju u regionu”.
Let’s block ads! (Why?)