Home Vijesti Vučić se obrušio na političko Sarajevo

Vučić se obrušio na političko Sarajevo

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da danas gledamo pravno licemjerje sa svih strana i poručio da sluša gluposti iz političkog Sarajeva, prenosi ATV.
On je poručio da poštuje teritorijalni integritet BiH, ali poruke iz Sarajeva o Kosovu i Metohiji su obično licemjerje jer oni ne poštuju teritorijalni integritet Srbije.
“Pitaju me zašto puštam Dodika da govori takve stvari preda mnom. Pa šta sam ja, policajac?”, poručio je Vučić koji se osvrnuo i na kritike o naoružavanju Srbije koje dolaze iz Zagreba i Sarajeva.
On je istakao da Srbija kupuje defanzivno oružje jer nije članica nijednog vojnog saveza, dok se Hrvatska naoružava iako je članica NATO-a.
“Da neće da napadaju Sloveniju i Austriju? Možda se posvađaju o NATO-u pa se spremaju za nešto”, poručio je Vučić i istakao da Srbija ima na to pravo jer je međunarodno priznata država, dok Kosovo nema na to pravo jer niti je članica UN-a, niti to međunarodno pravo dozvoljava.
“Koga briga za UN, ako ne možemo da ih dobijemo na svoju stranu. Mi smo iz pravnog aspekta suočeni sa patološkim licemjerjem sa svih strana. Sa ponosom mogu da kažem da Srbija poštuje međunarodne principe i moral. A što se tiče oružja – hoćete li tu igru da igramo. Jedino što rade je slanje oružja po cijelom svijetu. Mi kupimo defanzivno oružje, za koje su pričali da su stare kineske krntije. A onda shvate da to nisu krntije, niti stare, i da su vrlo efikasne. Pozivam ljude da dođu 30. aprila na Batajnicu, da vide naše najsavremenije PVO sisteme”.

Adblock test (Why?)