Home Vijesti Vučić sa Pavlopulosom: Podrška jedni drugima kada je najteže

Vučić sa Pavlopulosom: Podrška jedni drugima kada je najteže

0

Predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu na podršci te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i evropskom putu naše zemlje, te poručio da će Srbija podržavati teritorijalni integritet Grčke i neće mijenjati svoju poziciju po pitanju Kipra.
Vučić je istakao da se Srbija i Grčka na političkom planu podržavaju i u svim međunarodnim organizacijama i institucijama i dodao da su dva naroda bili jedni uz druge uvek kada je bilo najteže.
Predsjednik Srbije se, na početku razgovora u užem formatu, Pavlopulosu obratio sa “dragi prijatelju”, te istakao da su Srbija i Grčka bili i danas su prijatelji, a da je na njima da odnose dalje razvijaju kako bi dvije zemlje i dva naroda bili još bolji prijatelji i još bliži u budućnosti.
– Srpski i grčki narod su vijekovima dijelili zajedničku sudbinu i bili jedni uz druge kad je bilo najteže – rekao je Vučić.
On je istakao da su veoma dobri bilateralni odnosi dvije zemlje, te da je ponovo pokrenuto povećanje trgovinske razmjene, da razmjena usluga raste iz godine u godinu, dok je sve vise srpskih turista u Grčkoj, ali i Grka u Srbiji.
Vučić je zahvalio Grčkoj na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja će, ističe, uvek podržavati teritorijalni integritet Grčke.

– Potpisnici smo Koncevncije o pravu mora i u skladu sa tim podržavaćemo, na svakom mjestu u svetu, integritet Grčke, kao što smo to učinili i sa Kiprom, i ta naša pozicija nije menjana i biće nepromenjena i u budućnosti”, rekao je Vučić.
Izarazio je zahvalnost Grčkoj na podršci evropskom putu Srbije, te dodao da mi znamo da imamo određene uslove koje drugi nisu imali, što je, u slučaju Srbije, između ostalog, i pitanje Kosova i Metohije.
Primijetio je da Srbiji ponekad o vladavini prava govore neki iz zemalja u kojima je situacija sa vladavinom prava i mnogo lošija nego u Srbiji, ali je dodao da u Srbiji to razumijemo i sve reforme koje se sprovode, sprovode se, kaže, u interesu naših građana.
– Veoma nam je važno da te reforme izvedemo do kraja da bismo živeli u demokratiji, imali efikasnije pravosuđe i da bi ljudi mogli da se osjećaju slobodno i da pripadaju društvu najboljih. I uvjeren sam da će EU imati razumijevanja za Srbiju – rekao je Vučić.
Predsjednik se zahvalio lično Pavlopulosu što je, kaže, tokom cijelog mandata vodio računa o interesima Srbije, o bliskosti Srbije i Grčke, te poručio da će ova njegova posjeta, kao i posjeta predsjednika Grčke Beogradu 2017. Godine, samo dati novi impuls dobrim odnosima.
Vučić je dodao da će danas imati sastanak i sa grčkim privrednicima, od kojih mnogi već posluju u Srbiji, i izrazio uvjerenje da će to biti značajan zamajac za dolazak novih investitora u Srbiju, kao i da će sve veći broj srpskih privrednika ulagati u Grčku.
– Veliko vam hvala, a na srpsku podršku, na onoliko pomoći koliko mi, kao bratski i prijeteljski narod, možemo da vam pružimo, uvijek možete da računate. Kao što mi uvek računamo na vašu podršku u evropskim integracijama, ali i u različitim regionalnim inicijativama – rekao je Vučić.
Dodao je da vjeruje da će Srbija i Grčka biti još bliže povezane putničkim i željezničkim saobraćajem, te ukazao na zajednički interes za izgradnju željezničkih koridora od Budimpešte do Pireja, sto će, kaže, biti još jedna potvrda prijateljstva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Osim Darka Banjca, još jedan potpredsjednik DNS, Nenad Nešić, ne slaže se sa odlukom stranke da Draško Aćimović bude kandidat za ministra za …
VIŠE

Raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Srpskoj nastavljena je sjednica Narodne skupštine Republike …
VIŠE

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak rekao je da će Socijalisti nastaviti sa rastom u najvećem gradu Republike …
VIŠE

“Sarajevo je među najzagađenijim gradovima na svijetu i pored toga što dominiraju zelene stranke.” Srđan Puhalo, …
VIŠE

Uhapšen u akciji SIPA, kodnog naziva „Pero“, zbog sumnje da je učestvovao u izdavanju lažnih diploma. Rasim Pajić, poslanik u Skupštini …
VIŠE

Naplaćeno je ukupno 2,28 milijardi KM ili 48 miliona maraka javnih prihoda u RS više nego u istom periodu 2018. godine. Goran Maričić, direktor …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)