Home Vijesti Vučić: Prvo ukidanje taksa, pa ubrzanje razgovora o avio-saobraćaju

Vučić: Prvo ukidanje taksa, pa ubrzanje razgovora o avio-saobraćaju

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je danas entuzijazam zvaničnika SAD Ričarada Grenela da ubrza nastavak dijaloga Beograda i Prištine i još jednom ukazao da je za taj korak neophodno ukidanje prištinskih taksa na robu iz Srbije.
Vučić je, uoči dolaska u Beograd Grenela, koji je specijalni predstavnik predsjednika SAD za razgovore Beograda i Prištine, rekao da taj proces ne ide lako, te da će sa njim razgovarati o svemu, pa i o ekonomiji.
– Besmisleno je govoriti o avio-saobraćaju (između Beograda i Prištine), a da ne možete da prevozite robu – izjavio je za Pink Vučić, koji će danas u Jerusalimu prisustvovati obilježavanju 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je poručio da je za Beograd važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom, te podsjetio da je nedavno razgovarao i sa američkim savjetnikom za bezbjednost Ričardom O`Brajenom, koji je, kao i Grenel, pokazao veliku energiju.
On je naveo da je u Jerusalimu razgovarao sa brojnim evropskim zvaničnicima, uključujući i predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, koji bi trebalo da u februaru okupi lidere zapadnog Balkana.
RTS je prenio da je Grenel zatražio od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije, kako bi bio napravljen pomak u dijalogu.
Grenel se sinoć sastao sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem u Prištini, nakon čega je poručio da će biti usredsređen na ekonomski napredak.
– Moramo napraviti napredak što uključuje i ukidanje taksa – napisao je Grenel na Tviteru nakon sastanka sa Tačijem.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sastao se danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom. …
VIŠE

Uoči sutrašnjeg sastanka sa američkim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže …
VIŠE

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić istakao je u emisiji Pressing televizije N1 da će Osman Mehmedagić ostati prvi …
VIŠE

“Parlamentarci se sjetili da razmatraju izvještaj o VSTS kada sam na godišnjem.” Milan Tegeltija, predsjednik VSTS …
VIŠE

Prijedor gubi trku u razvoju s drugim gradovima u Republici Srpskoj. Milenko Đaković, gradonačelnik …
VIŠE

U Gradišku prošle godine investirano više od 100 miliona maraka. Zoran Adžić, gradonačelnik …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)