Home Vijesti Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora

Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželio je danas dobrodošlicu novom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju i izrazio nadu da je obostrana želja da se odnosi dvije zemalje vrate na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, i da ćemo se u budućnosti više podsjećati na ono što nas povezuje.
Ambasador Godfri je, prilikom predaje akreditivnih pisama, na srpskom jeziku rekao da u ime predsjednika Donalda Trampa, državnog sekretara Majka Pompea i naroda Sjedinjenih Američkih Država, prenosi predsjedniku i svim građanima Srbije najbolje želje.
– Sjedinjene Američke Države veoma cijene prijateljstvo i lične veze – koje smo gradili duže od jednog veka – i koje povezuju naša dva naroda. Sada smo na početku jednog posebno važnog perioda tog prijateljstva. Kao ambasador, posvetiću se saradnji sa Vama i Vladom Srbije kako bismo pomogli Srbiji da ostvari svoj cilj evropskih integracija. Dijelimo vaše uvjerenje da Srbija ima potencijal da bude primjer prosperiteta i mira u ovom regionu – rekao je novi ambasador SAD.
Predsjednik Vučić je konstatovao da je intenziviran politički dijalog Srbije i SAD, kao i da je vidljivije interesovanje američkih investitora za srpsko tržište.

Ambasador Godfri je rekao da predsjednik Vučić i Srbija mogu da budu ponosni na ostvareni ekonomski napredak, koji potvrđuju i međunarodne finansijske institucije.
On je naveo da SAD žele da pomognu taj ekonomski napredak, kao i regionalnu saradnju i bolje odnose na Zapadnom Balkanu.
Predsjednik Vučić je rekao da cijeni podršku koju SAD pružaju Srbiji na evropskom putu, posebno kroz pomoć u sprovođenju neophodnih reformi.
On je naglasio da je Srbija čvrsto na evropskom putu, ali da u isto vrijeme ostaje nezavisna zemlja, samostalna u odlučivanju.
Dvojica sagovornika su se saglasili da imenovanje specijalnih izaslanika – ambasadora Ričarda Grenela i zamjenika pomoćnika državnog sekretara Metjua Palmera – predstavlja želju SAD da podrži dijalog Beograda i Prištine.
Iako za sada nema napretka u dijalogu, predsjednik Vučić je rekao da je bio zadovoljan prilikom da razmeni mišljenja sa obojicom specijalnih izaslanika, kao i to da cijenimo podršku u nalaženju kompromisnog, obostrano prihvatljivog i održivog rješenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Narodna skupština Republike Srpske obilježava 28 godina postojanja. Tim povodom je rukovodstvo skupštine organizovalo prijem Za predstavnike …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer nastavlja praksu svojih …
VIŠE

Razgovori Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Demokratskog saveza (Demos) traju, ali ne o ujedinjenju ove dvije političke partije u jednu. To u …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da eksplozivne naprave nisu pronađene u krugu parlamenta, nego dalje od Skupštine. …
VIŠE

Želim javno da se zahvalim kolegama poslanicima, predsjedniku Borenoviću, novinarima i svim građanima koji su mi pružili podršku zbog onog juče …
VIŠE

Normalizacija odnosa Beograda i Prištine jedan od glavnih prioriteta SAD koji ima značajan uticaj na čitav region i transatlantsku bezbjednost. …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)