Home Biznis Vučić: Posvećenost reformama i poboljšanju standarda

Vučić: Posvećenost reformama i poboljšanju standarda

0

BEOGRAD, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sastanku sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ da je Srbija posvećena daljem sprovođenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda građana.

Vučić je naglasio da su stabilnost javnih finansija, privredni rast i razvoj ključni za dalji ekonomski napredak države.

On je prihvatio kritike MMF-a na račun pojedinih javnih preduzeća i rekao da su tu potrebne temeljne reforme, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

“Očekujem nastavak uspešne saradnje”, rekao je Vučić i zahvalio MMF-u za podršku i posvećenost sprovođenju reformi u Srbiji.

Šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn rekao je da su ekonomski rezultati Srbije i dalje veoma dobri, uz očekivanje da će realni rast BDP-a iznositi 3,5 odsto u ovoj i četiri odsto u 2020. godini.

Tokom susreta sagovornici su postigli dogovor o ključnim parametrima budžeta za 2020. godinu, za koji se planira ukupni fiskalni deficit od 0,5 procenata BDP-a, a taj nivo bi obezbijedio očuvanje fiskalne discipline i dalje smanjenje javnog duga.

Na sastanku je bilo riječi i o uvođenju novih fiskalnih pravila od 2021. godine koja će pomoći da se obezbijedi fiskalna održivost i očuvaju rezultati. Srna

Ključne riječi:& & , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of