Home Vijesti VUČIĆ PORUČIO “Srbiji je potrebna široka narodna koalicija onih koji vole zemlju”

VUČIĆ PORUČIO “Srbiji je potrebna široka narodna koalicija onih koji vole zemlju”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poručio je onima koji ga optužuju za migrantsku krizu da prestanu s tim, jer se država vodi na ozbiljan način. Upitan da prokomentariše optužbe iz SZS da je kriv za migrantsku krizu i da će naseliti Srbiju migrantima, Vučić je, ironično, odgovorio:
– Jeste uticaj Srbije je ogroman na događaje u Avganistanu i Siriji. Mi smo velesila. Mi smo krivi za migrantsku krizu. Slušam već tri ili četiri godine te priče. Svake godine čim se pojavi riječ migranti neki skoče i kažu – Vučić pravi parking zonu i hot spot za migrante.
Ukazao je da, kada kaže primiće 50-oro djece, onda mu neki kažu “nećeš ovde”.
– Prestanite s tim. Država se vodi na ozbiljan način. Svi ksenofobi ovog svijeta, koji žele da razore ugled Srbije u svijetu, se pronađu tu da tobož nešto štite – naglasio je Vučić.
Vučić je rekao da je to bio slučaj i kada je građen autoput do Čačka, podsjećajući na slučaj hrast.
– Tada su rekli ‘nemojte da radite bilo šta, imaćete problem s hrastom’. Otvaranjem tog autoputa spasili smo 20 do 30 života – konstatovao je on.

Vučić je kazao da je neko morao da presiječe i radi i kada su govorili protiv Beograda na vodi.
– Neko mora da ima hrabrosti, strpljenja i trpeljivosti – poručio je on.
Potrebna široka narodna koalicija
Predsjednik Srbije takođe je istakao da smatra da je potrebna široka, narodna koalicija ljudi koji vole zemlju, i da je, ako je nekome u njegovoj stranci stalo više do vlasti, onda mu to govori samo, u prilog tome da pravi takve vrste saveza.
Vučić je tako odgovorio na pitanje da pojedini funkcioneri iz SNS smatraju da koalicioni partneri na listi SNS ne zaslužuju toliku podršku i da li će opet ići sa njima na izbore.
– Ja bih volio kada bi uvek bilo samo kritike, a ne samo na račun nekog drugog iz naših redova. Zadovoljan sam saradnjom koju smo imali sa svima u našoj koaliciji – rekao je on.
Vučić kaže da je čuo da je neko rekao da PUPS ne zaslužuje onoliko koliko je dobio i da misli da je PUPS bio dobar i da će tako biti i u budućnosti.
Poručio je stranačkim kolegama da, ako neko misli drugačije, to može da iznese na Glavnom odgovoru SNS 29. decembra.
– Volio bih da tako sučelimo argumente. Mi smo demokratska stranka i može svako da kaže šta hoće, a kada se dogovorimo onda nastupamo jedinstveni – rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da radnici iz Srpske ne odlaze zbog države, nego zbog poslodavaca koji …
VIŠE

Na iznenadnom sastanku, održanom u kasnim popodnevnim satima u Banjaluci, u sjedištu SNSD, razgovarano je o tome ko će biti predložen za ministra …
VIŠE

Ako niko od aktera ne popusti u svojim stavovima ili međunarodna zajednica ponovo ne izvrši pritisak, Federacija Bosne i Hercegovine može da …
VIŠE

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini da je PDP, odlazeći ranije sa vlasti, ostavio iza sebe 150.000 …
VIŠE

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da će SDA, SBB i DF imati 19 ruku za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, iako je dovoljno 18. O …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je jutros dobio dva pisma iz DNS u vezi sa njihovim kandidatom za ministra za ljudska …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)