Home Vijesti VUČIĆ PORUČIO “Posjeta Crnoj Gori bila bi privatna”

VUČIĆ PORUČIO “Posjeta Crnoj Gori bila bi privatna”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova posjeta Crnoj Gori ne bi bila ni zvanična ni radna, nego privatna.
– Za privatnu posjetu ne treba da se najavljujete. Ja ću to da uradim da iskažem poštovanje državi Crnoj Gori. Ne mislite da se (predsjednik Crne Gore)Milo Đukanović i crnogorski ministri najavljuju svaki put kada dolaze u Beograd. Neki su bili i pedest puta privatno, a službeno možda samo jednom – rekao je Vučić.
On je istakao da će u narednih 24 do 36 časova donijeti odluku da li će za Badnji dan otići u Crnu Goru i da se on mnogo raduje odlasku među tamošnje Srbe bez obzira na histeriju sa kojom je vijest o njegovom eventualnom dolasku dočekana kod vlasti i dijela medija u Podgorici, ali i kod nekih medija i pojedinaca u Srbiji.
Vučić je naglasio da je za tu posjetu dobio blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, a da je pozicija malo čudna u vezi sa reagovanjima mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
– Bio sam kod patrijarha…On je pružio blagoslov i bio srećan što mislim na jedinstvo našeg naroda koje je ključno – rekao je Vučić za Televiziju Pink.

Vučić je rekao da je Božić najradosniji praznik, ali i vrijeme praštanja, mirenja i vrijema kada Srbi kao narod treba da pokažu jedinstvo, te da iz tog razlog želi da ode u Crnu Goru, baš kao što je prethodnih godina bio tamo gdje su ugroženi Srbi i u Gračanici i u Sabornoj crkvi u Zagrebu.
– To je moja želja, moj posao i nikada nikome to nije smetalo kao sada. Nazivaju me agresorom i izdajnikom, a niko mi nije rekao šta sam ja to izdao – rekao je Vučić.
On je naveo da su napadi na njega počeli kada je Srbija spriječila da srpskom narodu stave žig na čelo u vezi sa Srebrenicom, ali da se ni kada je napadnut tamo nije plašio i nije spustio glavu.
– Kada ste predsjednik Srbije nemate pravo da pokažete slabost. Posjećivao sam naš narod u Vrgin Mostu, Lapcu, bio sam na Kosmetu. Nisu mi dali da idem u Metohiju. Svuda gdje je naš narod ugrožen…moj posao je da idem… – rekao je Vučić.
On je naglasio da premijer Crne Gore Duško Marković govori notorne neistine kada tvrdi da je sinoć u Beogradu, prilikom protesta patriota bila ugrožena Ambasada Crne Gore.
– Nemojte da govorim šta sve rade srpskom narodu u Crnoj Gori. Mi da vam ugrožavamo nezavisnost nećemo, ali da branimo svetinje hoćemo. Vi ste ugrozili svetinje koje nisu vaše, ni crnogorskog MUP, ni države nego srpskog naroda. Mi hoćemo bratske odnose sa Crnom Gorom – poručio je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da Republika Srpska 9. januar proslavlja četvrt vijeka i da će ga …
VIŠE

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, potpisao je Apel za odbranu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i pridružio se …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je Božićnu čestitku Njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu …
VIŠE

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić smatra da je namjera Tužilaštva BiH da se preko predsjednika BORS …
VIŠE

Predsjednik beranskog odbora Nove srpske demokratije Radojica Živković pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da na Badnji dan posjeti …
VIŠE

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je da su neophodni reformski procesi u pravosuđu u BiH i da su …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)