Home Vijesti Vučić: Naš posao je da sarađujemo sa Hrvatskom, koji god kandidat pobijedi

Vučić: Naš posao je da sarađujemo sa Hrvatskom, koji god kandidat pobijedi

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Srbija, ko god da pobijedi na izborima u Hrvatskoj, čestitati pobjedniku i gledati da radi na što boljim odnosima dvije zemlje, a ako toga ne bude, čuvaćemo mir i stabilnost.
Vučić je, u emisiji „Stav” na TV O2, rekao da je pratio izbore u Hrvatskoj i da je za razliku od drugih nešto bolje prognozirao ishod, te da je i drugačije doživio završnu debatu.
Kazao je da je mislio da će Zoran Milanović pobijediti u prvom krugu, a da je Miroslavu Škoru trebalo, de fakto, još tri dana kampanje da uđe u drugi krug i postane predsjednik. Ukazao je da se u Hrvatsko povukla priča kako je Škoro bio najlošiji u finalnom sučeljavanju, sa čim, kako je dodao, se ne slaže, što ne znači da mu se sviđaju Škorovi stavovi, naprotiv.
– To je čovjek koji bi vodio najgoru politiku prema Srbiji, koji bi pokušao da opravda Jasenovac, koji bi pustio Merčepa na slobodu, i koji se hvali ustaškim pozdravom. „Za dom spremni” – objasnio je Vučić.
Naveo je da je Škoro odlično ušao u debatu, a da je najbolji na kraju bio Milanović, te da su istraživanja pokazala da nisu dobro razumijeli to i reagovali na pritisak koji su kreirali mediji bliski nekim strankama.

– Smijao sam se tome. Spustili su Škora na 19 odsto, a on je dobio 25 procenata. To nije greška, jer takva razlika u istraživanju ne može biti greška. Škoro nije u pravom trenutku krenuo u finiš kampanje, da je ranije krenuo postao bi predsjednik. To za nas ne bi bila sjajna vijest – naglasio je Vučić.
Upitan šta bi za Srbiju bilo bolje – pobjeda Milanovića ili Kolinde Grabar-Kitarović – Vučić je objasnio da šta god bi rekao to bi pomoglo onom drugom, jer bi rekli da Vučić navija za nekog i time bi drugi dobio vjetar u leđa.
Na pitanje o njegovom odnosu prema Milanoviću, koji je bio premijer Hrvatske, rekao je da šta god mislili jedan od drugom, dvije zemlje će morati da poprave odnose u budućnosti.
– Ne mislim o njemu ništa ni gore, ni bolje. Naš posao je da sarađujemo sa Hrvatskom – kazao je Vučić.
Na podsećanje da je Milanović 2015. uveo Srbiji sankcije on je rekao da je zbog toga zahvalan njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i Elmaru Broku, jer da nije bilo njih ko zna kako bi se završilo.
– Uveli su nam sankcioje i zabranili ulaz naše robe u Hrvatsku, jer su se suočili sa prvim migrantima. Oni su ugledali prve migrante i kazali „šaljite ih u Mađarsku”. Merkelova nas je spasila ozbiljnih posljedica neodgovornog ponašanja – podvukao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da Program reformi BiH ne vodi BiH u NATO. – Svi ozbiljni ljudi znaju da ćemo u …
VIŠE

Lider SP Petar Đokić smatra da Programom reformi nije definisana namjera BiH da bude član NATO, čime je Republika Srpska zaštitila svoj interes. …
VIŠE

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH,  istakao je večeras da je sa zadovoljstvom predao mandat Zoranu …
VIŠE

Da li je dobro nekontrolisano primati nove članove u političke partije i odmah im davati privilegije koje imaju i stari članovi, ili trebaju …
VIŠE

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da se u Programu reformi BiH nigdje ne pominje Republika Srpska i Vlada Srpske. Borenović smatra da je …
VIŠE

Predsjednik SDS Mirko Šarović, u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, rekao je da ANP nije bio dokumet Savjeta ministara BiH i da ga je …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)