Home Vijesti VUČIĆ: ISTORIJSKI TRENUTAK ZAHTIJEVA JEDINSTVO SRBA POD ZASTAVOM MIRA I ŽIVOTA

VUČIĆ: ISTORIJSKI TRENUTAK ZAHTIJEVA JEDINSTVO SRBA POD ZASTAVOM MIRA I ŽIVOTA

0

BIJELJINA – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Bijeljini da ovaj istorijski trenutak zahtijeva da se Srbi ujedine pod svojom zastavom – zastavom i mira i života.
“Hoću da govorim danas i o zastavama naših razlika koje moramo da ujedinimo da bi svaka od njih imala slobodu i da bismo svi mi zajedno imali svoju Srbiju i svoju Srpsku”, istakao je Vučić na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
On je naglasio da današnji izazovi nisu mnogo manji nego oni sa kojima je bila suočena generacija koja je pobijedila u Prvom svjetskom ratu.
“Nisu, jer i danas, iako to ne želimo da vidimo, možemo da izgubimo sve ono što su u jednom trenutku izgubili i oni – i slobodu, i državu, i živote. Moramo konačno da shvatimo i da naše nesloge, naše narcisoidne, a male razlike, biju bitke u kojima niko ne može da pobedi, osim onih koji žele slabu i poraženu i Srbiju i Srpsku”, napomenuo je Vučić.
Vučić je istakao da je u vrijeme kada je srpska vojska pod srpskim zastavama krenula u oslobađanje Srbije postojalo jedinstvo svih različitih, seljaka i građana, vojnika i oficira, pravoslavnih, ali i drugih, jer je to bio jedini način i jedini put do slobode.
“Prvo smo morali da se ujedinimo da bismo naše različitosti mogli da predstavimo kao slobodne”, rekao je Vučić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Bijeljini da se jednstvo srpskog naroda ogleda na svakom koraku i da Republika Srpska voli Srbiju.“Osjećamo ljubav koja dolazi iz Srbije prema nama i to je bratska ljubav. Zato je veoma važno što smo sve više jedno i okrenuti jedni prema drugima”, rekao je Dodik na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
On je poželio da buduće generacije žive u slobodi i miru, te da vole svoju zastavu.
“Imamo našu zastavu oko koje smo okupljeni i stojimo i za koju smo zavjetovani. Neka žive Republika Srpska, Srbija i srpski narod, ma gdje bio!”, naglasio je Dodik.
Adblock test (Why?)