Home Vijesti VUČIĆ I PUTIN U ČETIRI OKA Razgovori o bilateralnoj saradnji, situaciji na...

VUČIĆ I PUTIN U ČETIRI OKA Razgovori o bilateralnoj saradnji, situaciji na Kosmetu, ali i aferi “ruski špijun”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Sočiju s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji “Bočarov ručej”.
Dvojica predsjednika će, prema Tanjugovim informacijama, najprije imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti s delegacijama na radnom ručku koji Putin priređuje u čast predsjednika Srbije. Po završetku sastanka, Putin i Vučić trebalo bi da se obrate medijima.
Ovo će, inače, kako je ranije rekao predsjednik Vučić, biti njegov 17. sastanak s predsjednikom Rusije, a treći za godinu dana.
Putin je početkom godine boravio u zvaničnoj posjeti Beogradu, a predsjednik Vučić u Moskvi krajem prošle godine. Kako je Aleksandar Vučić izjavio poslije prošlonedjeljnog razgovora sa zamjenikom ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandrom Gruškom u Beogradu, susret s Vladimirom Putinom očekuje s velikom nadom.
Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dvije zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rješenju tog pitanja.
Kako Vučićeva posjeta dolazi nedugo poslije otkrivanja afere “ruski špijun”, to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsjednika.

Vučić je ovih dana više puta podsjećao na prijateljske odnose s Rusijom i njenim predsjednikom Putinom, na zahvalnost koju Srbija duguje Rusiji za razumijevanje njenih nacionalnih interesa, za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama, ali i istakao da on s Putinom uvijek razgovara otvoreno o svemu.
On je sam rekao da je, po izbijanju afere, pitao “ruske prijatelje – zašto?”.
Tema obaveštajne afere, je, kako je sam rekao, iz delokruga “razgovora u četiri oka”.
Vučić: Očekujem pomoć od Rusije po pitanju snabdijevanja gasom
A tema za otvoren razgovor, s obzirom na aktuelne međunarodne okolnosti, geostrateške interese, situaciju u EU, regionu, poziciju Srbije i Rusije, pritiske i očekivanja – ima mnogo.
Predsjednik Vučić u Moskvu ide sa čvrstim stavom o političkoj samostalnosti i vojnoj neutralnosti, opredjeljenosti za evropski put, ali i spremnosti za saradnju sa svima koji žele obostrani ekonomski napredak i prosperitet, te sa stavom da Srbija želi rješenje za Kosovo i Metohiju, ali da neće odustati od svojih interesa.
Na podršku računa, i kako je nedavno rekao: “Uvijek razgovaramo otvoreno, uvijek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Možete li se vas dvojica (Vukanović i Mazalica) dogovoriti ko je kome rod i ko kome šta dođe, da ne gubimo vrijeme ovdje.” Nedeljko …
VIŠE

Stručnjak, kojeg je angažovao UNDP, nije predložio konkretno rješenje za piralenom zagađenu industrijsku zonu “Incel”. Bodvin Foke, ekspert …
VIŠE

Kao autorka kratkog filma “Kolijevka” osvojila prvu nagradu za režiju na festivalu “Restel fest” u Beogradu. Sara Kolak, maturantkinja iz …
VIŠE

Za četvrtak u 10 sati zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma BiH na kojoj se očekuje potvrda imenovanja Zorana Tegeltije za …
VIŠE

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić razgovarali su u utorak u Splitu o položaju Hrvata u BiH, …
VIŠE

Važno je govoriti o različitim oblicima nasilja nad ženama, kao što je ekonomsko nasilje, načinima prepoznavanja nasilja nad ženama, o tome …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)