Home Vijesti VUČIĆ ČESTITAO HANDKEU “Prijatelju, očekujemo Vas uskoro u Srbiji”

VUČIĆ ČESTITAO HANDKEU “Prijatelju, očekujemo Vas uskoro u Srbiji”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je austrijskom piscu Peteru Handkeu osvajanje Nobelove nagrade za književnost.
– Prijatelju, očekujemo Vas uskoro u Srbiji! – napisao je Vučić na Instagram nalogu.
Nobelova nagrada za književnost u 2019. godini otišla je u ruke austrijskog književnika Petera Handkea, koji je veliki prijatelj srpskog naroda.

Nakon što su pojedinci i organizacije osudili odluku tog komiteta da Nobelovu nagradu za ovu godinu dodijeli Handkeu, iz Nobelove fondacije poručili su da Nobelova nagrada ne može biti oduzeta.
Pročitajte još:DIGLA SE PRAŠINA Peter Handke je dobio Nobela i Tviter je EKSPLODIRAO, i to zbog Slobodana Miloševića
– Nijedan od odbora za dodjelu nagrada u Stokholmu ili Oslu nikad nije razmišljao o opozivu nagrade nakon što je dodijeljena – rekao je za Anadoliju Mikael Ostlund, predstavnik za medije pri Nobelovoj fondaciji.
Odluka da Nobelova nagrada za knjiženovnost ove godine bude dodijeljena Handkeu razbjesnila je Albance i Bošnjake, koji tvrde da austrijski književnik “negira genocid u Srebrenici” i da je pozivao na odbranu bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.
U obrazloženju odluke o dodjeli Nobelove nagrade za književnost navodi se, između ostalog, da ju je Handkeu dobio zbog jezičke inovativnosti kroz pisanu riječ, koja opisuje ljudsku marginalizaciju i unikatnost življenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Sociolog i politički analitiča Esad Bajtal rekao je da je izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović o ”Kupresu u …
VIŠE

Nekadašnji lider SDS Dragan Kalinić rekao je da je PDP bila i ostala nezajažljiva stranka koja se vodi samo ličnim interesima. – Podsjećam …
VIŠE

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) daje punu podršku načelniku opštine Milanu Miličeviću u borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj …
VIŠE

„Organizovao sam autobus. Idemo u Beč da čitamo Handkea. Ovdje, u BiH, nije sigurno.“ Rajko Vasić, …
VIŠE

Uhapšen zbog sumnje da je pronevjerama oštetio preduzeće “Sim Tehnik” za 90.000 maraka. Nenad Milisavić, predsjednik OO US Kotor …
VIŠE

Konačno počela gradnja mosta na Savi kod Gradiške. Dušan Topić, direktor preduzeća „Autoputevi …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)