Home Vijesti Vruć krompir ostavili SNSD-u

Vruć krompir ostavili SNSD-u

0

SARAJEVO – Da li su srpski ministri u Savjetu ministara BiH trebali da skidaju ANP sa dnevnog reda ili da puste da se ta tačka nađe na sjednici i da onda glasaju protiv – pitanje je o kojem se povela žestoka rasprava na posljednjoj sjednici parlamenta Srpske, prenosi Srpskainfo.com.
Prvo je šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić upitao zašto su srpski ministri skidali ANP sa dnevnog reda sjednica Savjeta ministara umjesto da su glasali protiv njega te tako na tu temu stavili tačku.
-Imali su mogućnost da glasaju protiv ANP i tada bi ga skinuli za stalno. Međutim, oni su ga skidali sa dnevnog reda da ostane mogućnost političkih ucjena – naveo je Žunić.
Isto to je nedugo potom ponovio i njegov partijski kolega Denis Šulić, koji je tokom skupštinske rasprave kazao da su srpski ministri Dragan Mektić, Mirko Šarović i Igor Crnadak imali mehanizam da kažu da su protiv ANP, te potom dođu u parlament Srpske i kažu: “Evo, vidite, vi iz SNSD samo pričate, a naši ministri su skinuli ANP”.
Ministar inostranih poslova BiH u tehničkom mandatu Igor Crnadak rekao je za Srpskainfo da poslanici SNSD očito ili nisu dobro upućeni u materiju ili nemaju dobru komunikaciju sa svojim partijskim šefom, koji je ranije pohvalio skidanje ANP sa dnevnog reda sjednica Savjeta ministara.
– Mi smo principijelno zauzeli stav na samom početku i toga smo se držali sve vrijeme. Naš stav je bio da o tako važnom pitanju da li Bosna i Hercegovina ostaje u okviru partnerskog programa koji ima sada ili podiže stepen saradnje sa NATO u MAP treba da odluči nova skupštinska većina – istakao je Crnadak.
On je dodao da je riječ o važnoj odluci, koja će imati razne efekte na društvo kako u Republici Srpskoj, tako i BiH, te da su stoga srpski ministri bili stava da tu odluku trebaju donijeti oni koji trenutno čine vlast, tačnije novi Savjet ministara i nova skupštinska većina.
– Kao što vidimo, nova skupštinska većina je i donijela odluku o tome. Jedino što nismo očekivali da će taj ključni dokument biti stavljen pod katanac, što smatram da je neviđeni presedan i sramota za institucije Srpske i narod koji ovdje živi – poručio je Crnadak.

Let’s block ads! (Why?)