Home Crna hronika Vrhovni sud RS ukinuo presudu banjalučkim “tvor-dilerima”

Vrhovni sud RS ukinuo presudu banjalučkim “tvor-dilerima”

0


Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presude Banjalučanima Vladimiru Sumonji (29) i Luki Tomaševiću (26) na ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

“Uvažene su žalbe okružnog javnog tužioca i branilaca optuženih Vladimira Sumonje i Luke Tomaševića, ukinuta je presuda i predmet je vraćen na ponovno suđenje Okružnom sudu Banja Luka”, potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prvostepenom presudom Okružnog suda Banja Luka Sumonja je osuđen na dvije godine, a Tomašević na osam mjeseci zatvora.

Optužnica ih je teretila da su od januara do 9. novembra 2018. godine švercovali marihuanu, spid i ekstazi, a narkotike skrivali u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjoj Luci.

Nakon što ih je policija otkrila, pokušali su da unište narkotike i sakriju tragove. Кada su policajci došli pred vikendicu i pozvali ih da izađu, začula se galama “popadaćemo”, “ne gine nam zatvor”, “bacaj prah u sudoper i puštaj vodu”.

U istrazi se tvrdilo da je neko od njih na policajce bacio tvora, kojeg su čuvali kako bi prikrili miris droge, ali je na kraju suđenja jedan od policajaca izjavio da je tvor sam pao s krova.

mondo.ba

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of