Home Vijesti VRH SNSD-a PRELOMIO: Uskoro smjena Marka Aćića (DNS)

VRH SNSD-a PRELOMIO: Uskoro smjena Marka Aćića (DNS)

0

BANJALUKA – Marko Aćić, v.d. direktora Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i funkcioner DNS-a, biće smijenjen s te funkcije, na kojoj je nešto više od dva mjeseca, potvrđeno je u vrhu SNSD-a.
Kao uvod u Aćićevu smjenu, Vlada RS je na posljednjoj sjednici odbacila njegov plan za sistematizacije radnih mjesta u sekretarijatu.
Upozoreno je da je Aćićeva sistematizacija, u koju niko od zaposlenih nije imao uvid, usmjerena protiv kadrova SNSD-a, a sa detaljima oko sporne sistematizacije upoznat je i premijer Višković.
Višković je upoznat i sa nezakonitim postavljanjem Dragana Jurićevića za Aćićevog pomoćnika, iako ne ispunjava nijedan zakonom propisani uslov za imenovanje.
Prethodno je vrhu SNSD-a dostavljeno pismo članova te stranke, koji su zaposleni u Sekretarijatu za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, a u kom je navedeno da Aćić u svom radu vrši neviđeni pritisak na kadrove SNSD-a.
U vrhu SNSD-a tvrde da je jedan od razloga za Aćićevu smjenu i informacija o njegovoj ulozi u nedavnom izbacivanju SNSD-a iz skupštinske većine u Drvaru, a o čemu je informisan i lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je krajem prošle sedmice dao jasan signal za Aćićevu smjenu.
Napominju da je predsjednik opštinskog vijeća Drvara Milan Kunić (SNSD) smijenjen zahvaljujući odborniku DNS-a, koji je pod kontrolom Marka Aćića, a SNSD je tom prilikom izbačen iz lokalne vlasti u Drvaru.
(dnevni-telegraf.net)

Let’s block ads! (Why?)