Home Biznis Volkswagen razmatra gašenje 30.000 radnih mjesta

Volkswagen razmatra gašenje 30.000 radnih mjesta

0

14.10.2021. / 9:30

BERLIN – Kompanija Volkswagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mjesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput “Tesle”, piše njemački dnevnik Handelsblat.

FOTO:Pixabay

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sjednici Nadzornog odbora kompanije.

Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija“, odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske za zahtjev Rojtersa za komentarom.

Portparol radničkog savjeta u Volkswagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je “redukovanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano”.

VW takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za Inicijalnun javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Tomas Šmal u intervjuu za Menadžer Magazin.

Šmal je dodao da još ništa nije odlučeno i da će verovatno proći i dve godine pre nego što nove kompanije budu formirane i spremne za berzu.  Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here