Home Vijesti VLAST I OPOZICIJA NI NA SLIKAMA ZAJEDNO Slučaj iz Trebinja još jednom...

VLAST I OPOZICIJA NI NA SLIKAMA ZAJEDNO Slučaj iz Trebinja još jednom ukazao na podjele u društvu

0

Dok iz opozicije tvrde da je slučaj iz Trebinja još jedan bizaran primjer kako vlast guši svaku slobodu pojedinaca, iz vlasti odgovaraju da član vladajuće partije ne bi trebao da podržava opoziciju, kako u Trebinju, tako ni i u drugim gradovima.
Koliko je društvo podijeljeno i koliko se pazi na svaki potez, svjedoče i tvrdnje radnika u trebinjskoj gradskoj administraciji Duška Miljanovića.
Trebinjac tvrdi da mu je gradonačelink prijetio zbog fotografisanja sa opozicionom narodnom poslanicom Jelenom Trivić (PDP).
– Gradonačelnik me pozvao da razgovaramo jer je, kako je rekao, upoznat da sam se slikao sa Jelenom Trivić, kao i da sam na Fejsbuku objavljivao svoje stavove koje je on prepoznao kao „poruke upućene njemu“. Pitao me je kakve su to „poruke“, šta mu to poručujem i da li to znači da podržavam Jelenu – objasnio je Miljanović.

Gepostet von Душко Миљановић am Samstag, 7. Dezember 2019

Sve je počelo kada se Miljanović u subotu u Trebinju susreo sa opozicionim poslanicima Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem.
Trivićeva je bila gost u Trebinju, te zajedno sa Vukanovićem i još nekoliko poslanika opozicij razgovarala sa građanima ovog hercegovačkog grada.
Tada je nastala i sporna fotografija koju je Miljanović objavio na Fejsbuku, poslije čega je pozvan na razgovor.
– Pitao sam ga: Da li sam pravio greške u poslu? Reče da nisam. Da li sam nešto nepošteno uradio? Reče da nisam, koliko on zna. Na moje pitanje da li me smatra profesionalcem, reče da smatra. Pomenu mi neki film u kome, kao brat brata udara, ali mu govori „ne tučem te ja nego zakon“. Pa nastavi, tonom koji je bio nešto što sam prvi put vedio kod mog prijatelja Mika, pretećim tonom – objašnjava Miljanović.
Dalje navodi da se suzdržao od odgovora na pretnje jer je bio svestan da ima troje dece, kredit i da je na radnom mestu.

Dodaje da je iz kancelarije izašo potresen, otišao u manastir, isplakao se i zapalito sveću, te nakon što se smirio na Fejsbuku napisao javnu poruku za gradonačelnika.

Драги пријатељи,Данас, негдје око 12 часова, био сам позван у кабинет градоначелника гдје ме је дочекао Мирко…
Gepostet von Душко Миљановић am Donnerstag, 12. Dezember 2019

– Kada si zaprijetio meni, pretio si najmanje meni, a najviše Ivaninom, Aninom i Stefanovom ocu. Znaš kolika mi je plata, a vjerovatno znaš da imam i kredit. Možda si pomislio da ću se uplašiti, da ću spustiti glavu ili tebi, prijatelju moj, na noge kleknuti jer imaš moć da „vučeš poteze“. Ako želiš da moju glavu vidiš pognutu ili na podu jedino što možeš da uradiš jeste da u nju pucaš – poručio je Miljanović Ćuriću.
Iako smo njegov kabinet obavijestili o čemu se radi, te najavili da ćemo ga kontaktirati, gradonačelnik Mirko Ćurić se juče nije javljano na telefon.
Ćuk: Nevješto reagovao
Komentar smo uspjeli dobiti od bivišeg gradonačelnika Trebinja i aktuelnog odbornika SNSD i Skupštini ovog grada Dobroslava Ćuka.
– Gradonačelnik jeste malo nevješto reagovao na taj događaj. Međutim, podrazumeva se da pripadnici gradske administracije i članovi SNSD ne daju, na bilo kakav način, podršku opoziciji ni u Trebinju ni na bilo kakvom drugom mjestu – rekao je on.
Za razliku od njega, oštre osude stigle su iz SDS. Gradski odbor SDS Trebinje smatra da se na ovakve, naizgled bizarne, događaje mora reagovati odmah, odlučno, jasno, bez straha i bez obzira ko to čini.
Pročitajte još:FOTOGRAFIJA MU ZAGORČALA ŽIVOT „Gradonačelnik Trebinja mi PRIJETI ZBOG SLIKE sa Trivićevom““IMA LI DEMOKRATIJE U NAŠOJ REPUBLICI SRPSKOJ” Iz trebinjskog SDS osudili prijetnje Miljanoviću
– Ovo je poruka i za sve ostale koji se drznu da slobodno razmišljaju, pišu, deluju. Apelujemo na „vlast i sistem“ da se urazume i ne ugrožavaju osnovne demokratske slobode i tekovine dvadesetog vijeka, jer ovo je već poodmakli dvadesetprvi – naveli su u trebinjskom SDS.
Ovaj nemili događaj komentarisala je i poslanica PDP, Jelena Trivić, navodeći da je Duška upoznala prije neki i rekla mu da slobodno može da sedne sa njima jer je ovo, kako kaže, slobodna zemlja.
– Ne brinem kad meni sude, ne brinem kad mi ne daju da održim tribinu jer je “pukla cijev”, ne brinem što mi govore da se čuvam, ali brinem za Duška i njegovu porodicu. Gospodine Mirko Ćuriću, ja Vas pozivam na razum – poručila je Trivićeva.
Topićeva: Ništa novo
Političa analitičarka Tanja Topić, objašnjava da ova situacija nije nova.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– Godinama svedočimo društvu u kome su odnosi uslovljeni političkim diktatom. Mnogobrojne porodice posvađane su po politčkoj liniji. To je ilustracija rigidnosti jednog isključivog stava gde se zapravo svi oni koji imaju drugačiji politički stav smatraju neprijateljima, i ne smao to, nastoji ih se ih izopštiti iz zajednice – objašnjava ona, naglašavajući da je ovakvo stanje vrlo opasno jer su ljudi saučesnici u tome svemu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju Doha foruma u Kataru, gdje je imao priliku da ponovo razgovara sa …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela odluku da donira 100.000 KM za akciju …
VIŠE

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije. – …
VIŠE

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH dala zeleno svjetlo za svih 11 prijedloga ministara i zamjenika ministara iz srpskog i hrvatskog naroda …
VIŠE

Bosna i Hercegovina je u završnoj fazi realizacije sredstava iz programa IPA I, dok je u slučaju sredstava IPA II ugovoreno 50 odsto, pokazuju …
VIŠE

“Vjerovatno nismo dobro provjetrili DNS.” Marko Pavić, predsjednik …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)