Home Biznis Vlada RS imenovala Savjet za strane investitore

Vlada RS imenovala Savjet za strane investitore

6

15.01.2022. / 17:02

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske je krajem prošle godine imenovala Savjet za strane investitore Republike Srpske koji broji 19 članova.

Foto: www.vladars.net


Među članovima su ministar preduzetništva Vjekoslav Petričević, predstavnici ministarstava finansija, energetike i rudarstva, evropskih integracija i međunarodne saradnje, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, trgovine i turizma, te naučno-tehnološkog razvoja i visokog obrazovanja.

Članovi savjeta su takođe gradonačelnici Banjaluke Draško Stanivuković, Bijeljine Ljubiša Petrović, Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, Gradiške Zoran Adžić i Trebinja Mirko Ćurić, kao i predstavnici Telekomunikacija RS, ETF Stanari, AcelorMittala i Privredne komore RS i derventski privrednici Zoran Tošić Mreža Network) i Radovan Pazurević (Sanino).

Mandat članova traje dvije godine, a za rad u Savjetu ne dobijaju naknadu.

Inače, Savjet za strane investitore Republike Srpske je savjetodavno tijelo Vlade, koje je osnovano radi pomaganja i podsticanja stranih ulaganja i unapređivanja ukupnog poslovnog ambijenta za strane ulagače u Republiku Srpsku, kao i radi potpunije koordinacije i saradnje institucija republičkog i lokalnog nivoa u oblasti stranih ulaganja. Indikator

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)