Home Vijesti Viškovićeva očekivanja od Savjeta ministara BiH

Viškovićeva očekivanja od Savjeta ministara BiH

0

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.
– Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da uradimo, a prije svega da bude odblokirana realizacija važnih projekata. Srpska i FBiH u ovom momentu imaju blokiranih više od milijardu KM, kao i 200 miliona KM od `Elektroprenosa BiH` – rekao je Višković novinarima.
On je istakao da ima mnogo posla i da je spreman da razgovara o svim pitanjima važnim za građane BiH, odnosno Republiku Srpsku i FBiH.
– Uradiću svoj dio posla kako bi već od Nove godine počeli sa realizacijom važnih projekata. Nepotrebno smo izgubili više od godinu dana – kaže Višković.
Govoreći o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za narednu godinu, Višković je podsjetio da je veći za 110 miliona KM od ovogodišnjeg.
– To znači bolje plate i određena druga davanja koja su u interesu Srpske i boljeg života građana – rekao je Višković.

Prethodni tekstOsumnjičeni za zloupotrebu “tešku” 20.000 maraka Let’s block ads! (Why?)