Home Biznis Višković: Stavovi Srpske i FBiH usaglašeni po pitanju akciza na naftu

Višković: Stavovi Srpske i FBiH usaglašeni po pitanju akciza na naftu

0

18.03.2022. / 14:34

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici prihvatiti inicijativu Vlade kako bi 24. marta, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine, poslanici usvojili prijedlog Narodne skupštine i od 1. aprila BiH imala ukinute akciza na naftu i naftne derivate.

Foto: Capital

On je novinarima u parlamentu Srpske rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

“Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili”, istakao je Višković.

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada danas predložila parlamentu Srpske, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

“Tako da ovo što je predloženo Skupštini od Vlade Srpske, takav isti stav je i Vlade Federacije”, naglasio je Višković. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)