Home Vijesti Višković: Projekat “E-beba” izuzetno značajan i neophodan za Srpsku

Višković: Projekat “E-beba” izuzetno značajan i neophodan za Srpsku

0

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je danas u Banjaluci da je za Srpsku izuzetno značajan i neophodan projekat “E-beba” i da je bio raspisan javni tender za njegovu realizaciju na koji su svi mogli da se prijave.
– Ovaj projekat značajan je zato što će roditelji moći elektronskim putem da navedu sve podatke koji su potrebni nakon što im se rodi beba. Za ovako nešto do sada je trebalo najmanje dva dana – rekao je novinarima Višković.
Nažalost, kaže on, uvijek postoji neko ko će osporiti sve ono što se radi u Republici Srpskoj.
– Najlakše je kritikovati, a potrebno je pokazati djelima šta ste kvalitetno uradili. Izgleda da je dovoljno samo da se rodite, kvalitetno obučete i da onda smišljate određene teme. U ovakvoj poziciji nisu mnogi građani, jer se bore da obezbijede egzistenciju – dodao je Višković.
“Svaki mjesec sve više šumskih gazdinstava u Srpskoj posluje pozitivno”
Predsjednik Vlade Republike Srpske izjavio je da je situacija u “Šumama Republike Srpske” svaki mjesec bolja i da sve više šumskih gazdinstava posluje pozitivno.
– Završen je devetomjesečni izvještaj o poslovanju “Šuma Republike Srpske”, a imamo i preliminarne podatke za deset mjeseci rada. “Šume” imaju pozitivan poslovni rezultat u prvih devet mjeseci i očekujem da tako bude do kraja godine – rekao je Višković novinarima.

On je istakao da daju rezultat mjere koje preduzimaju Vlada Srpske, menadžment i Nadzorni odbor “Šuma Republike Srpske”.
– Nisu svi srećni zbog naših mjera jer ima i određenih suprotstavljanja, ali budite sigurni da ćemo ih nastaviti – rekao je Višković.
On je istakao da želi da ovo preduzeće bude profitabilno i da će na tome biti insistirano.
– Pozivam sve iz ovog preduzeća da se uključe u ovu našu akciju, a svi koji misle drugačije moraju znati da im tu nije mjesto – dodao je Višković.
Govoreći o situaciju u “Poštama Srpske”, Višković je rekao da su za devet mjeseci ove godine iskazale gubitak u iznosu od oko dva miliona KM.
– Imaju instrukcije da do kraja godine koliko je moguće poboljšaju situaciju. Neka javna preduzeća možda će imati toleranciju zbog negativnog rezultata ukoliko je to uzrokovano višom silom, a ne ljudskim faktorom – naveo je Višković.
On je ponovio da nije zadovoljan situacijom u javnim preduzećima u Srpskoj.
– Radimo na rješavanju ovog problema, a primjer su “Elektroprivreda” i “Željeznice Republike Srpske”. Cilj nam je da do kraja ove i početkom naredne godine naša preduzeća postavimo na zdrave temlje – kaže Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH, u sjedištu NATO u Briselu biće organizovan svečani prijem 26. novembra kome …
VIŠE

Martina Mlinarević, koju je Predsjedištvo BiH imenovalo za ambasadorku u Češkoj Republici, ne posjeduje diplomu visoke stručne spreme, iako je …
VIŠE

Na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona održanoj danas smijenjen je Agan Bunić s pozicije predsjedavajućeg Skupštine. Za Bunićevu …
VIŠE

Predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da bi se ove sedmice trebala održati sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je zajednički cilj Vlade i Privredne komore Srpske …
VIŠE

Pisma koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio kralju Kraljevine Švedske Karlu XVI Gustavu vraćena su u Sarajevo zbog …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)