Home Biznis Višković predložio nove članove Vlade RS

Višković predložio nove članove Vlade RS

0

21.12.2022. / 13:59

BANJALUKA – Radovan Višković, mandatar za sastav nove Vlade RS poslanicima Narodne skupštine RS iznio je ekspoze i upravo predlaže sastav svog novog kabineta u kojem bi trebalo da bude 11 novih i pet dosadašnjih ministara.

FOTO: Srna

U svojim foteljama, ako dobiju podršku Narodne skupštine RS, ostaće ministarka finansija Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju Zlatan Klokić koji su kadrovi SNSD-a.

Pored njih, na čelu svojih resora ostaće i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić koji je lider Socijalističke partije, te ministarka uprave i lokalne samouprave Senka Jujić kao funkcioner NPS-a Darka Banjca.

Kada je riječ o novim ministrima iz SNSD-a, dosadašnji generalni sekretar Vlade RS Siniša Karan zamijeniće Dragana Lukača na čelu ministarstva unutrašnjih poslova.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Banjluci Željko Budimir umjesto Srđana Rajčevića biće ministar za naučno tehnološki razoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Dosadašnja potpredsjednica NSRS Željka Stojičić biće nova ministarka prosvjete i kulture.

Ministar pravde umjesto Antona Kasipovića postaje dosadašnji predsjednik dobojskog parlamenta Miloš Bukejlović.

Funkciju ministra rada i boračko invalidske zaštite od socijaliste Duška Milunovića preuzeće funkcioner prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić.

Vojin Mitrović će se sa funkcije ministra transporta i komunikacija BiH preseliti na funkciju ministra privrede i preduzetništva u kojoj je do sada bio kadar NDP-a Vjekoslav Petričević. Interesantno je da se do jutros govorilo da će Petričevića zamijeniti funkcioner NPS-a Diko Cvjetinović, ali 

Bivši načelnik Šamca i bivši direktor Agencija za agrarna plaćanja Savo Minić od Borisa Pašalića bi trebalo da preuzme rukovođenje ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Novi ministra saobraćaja i veza umjesto SNSD-ovog Nedeljka Ćorića biće lider Demosa i dosadašnji predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Dado Dogan kao kadar SP-a trebao bi da bude novi ministar porodice, omladine i sporta umjesto Sonje Davidović koja će po našim saznanjima na funkciju generalnog sekretara Vijeća naroda RS.

Ministar trgovine i turizma umjesto Suzane Gašić iz Demosa biće aktuelni poslanik Pokreta za državu Sevlid Hurtić iz Doboja.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju umjesto SNSD-ove Srebrenke Golić koja je izabrana za predsjedavajuću Vijeća naroda RS trebao bi da bude kadar Ujedinjene Srpske Bojan Vipotnik, dosadašnji šef kabineta ministarke prosvjete i kulture Natalije Trivić.

CAPITAL: D. Momić

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)