Home Vijesti Višković: Odobreno 100.000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o proboju koridora

Višković: Odobreno 100.000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o proboju koridora

0

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada odobrila 100.000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o proboju koridora kroz Posavinu.
Višković je naveo da će za ovaj projekat Srbija obezbijediti dvije trećine novca, a Republika Srpska trećinu, što je juče na sjednici Vlade potvrđeno.
On je naglasio da Srpska treba da ovjekovječi taj događaj da bi buduća pokoljenja mogla da vide ko je i kako branio Republiku Srpsku.
– Nema dileme u pogledu podrške Vlade Srpske tom projektu. Mi ćemo učestvovati u tom projektu do njegovog završetka jer on ima ogroman značaj za Srpsku. To je jedna od najvećih i najveličanstvenijih pobjeda Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Koridor je žila kucavica koja je spasila zapadni dio Srpske – istakao je Višković.

Govoreći o jučerašnjoj odluci Vlade da za podršku sportskim klubovima u Srpskoj odobri 1,5 miliona KM, Višković je naveo da je to učinjeno da bi mladi kroz sport bili otrgnuti od ulice i poroka.
On je rekao da će pomoć dobiti 36 klubova u 18 lokalnih zajednica, a pojedinačni iznosi biće u rasponu od 20.000 KM do 150.000 KM.
– To će zavisiti od rezultata kluba i nivoa na kojem se takmiči. Obuhvaćeni su razni sportovi, a nastojali smo da obuhvatimo klubove koji su u višem rangu takmičenja i koji iza sebe imaju rezultate – pojasnio je Višković.
On je podsjetio da je na prošloj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojen Nacrt zakona o sportu čiji je cilj da uredi tu oblast u Srpskoj.
– To je sada neuređena oblast, sportska društva funkcionišu kao nevladine organizacije, imaju mnogo problema, nisu u poziciji da plate ni osnovne obaveze, sudije ili troškove odlaska na utakmicu, a kamoli da uplaćuju poreze i doprinose – kaže Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB Fahrudin Radončić i DF Željko Komšić dogovorili su danas zajednički nastup na državnom i federalnom …
VIŠE

Predstavnici Vlade Srbije i Savjeta ministara u tehničkom mandatu danas su u Beogradu potpisali međudržavni sporazum o saradnji na realizaciji …
VIŠE

Duško Miljanović, zaposlen u Gradskoj upravi Trebinja, tvrdi da mu je gradonačelnik Mirko Ćurić prijetio zbog fotografisanja sa opozicionom …
VIŠE

Direktorka Glavne banke Republike Srpske u okviru Centralne banke BiH Dijana Grahovac podnijela je neopozivu ostavu na članstvo u Srpskoj …
VIŠE

Rusija je spremna da preduzme sve mjere bezbjednosti i da liječi bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića kojem je …
VIŠE

“Kod lidera SDA Bakira Izetbegovića je prisutna ljubav prema mržnji.” Emir Kusturica, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)