Home Vijesti VIŠKOVIĆ O MJERAMA VLADE SRPSKE “Imamo najveći broj zaposlenih od kada se...

VIŠKOVIĆ O MJERAMA VLADE SRPSKE “Imamo najveći broj zaposlenih od kada se ovaj podatak mjeri”

0

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da Vlada Srpske želi sprovoditi reforme s ciljem poboljšanja situacije u različitim oblastima od zdravstva do obrazovanja, te da maksimalno vodi računa o zaštiti realnog sektora za koji će u narednoj godini biti izdvojeno 30 miliona KM.
– Zahvaljući mjerama Vlade Republike Srpske imamo najveći broj zaposlenih od kada se ovaj podatak mjeri, kao i rast plata i uzastopan rast bruto domaćeg proizvoda – rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske u završnoj riječi o Prijedlogu programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.
On je istakao da će biti sačinjen akcioni plan za sprovođenje ovog dokumenta.

– U dokumentu nema riječi o privatizaciji “Elektroprivrede Republike Srpske”, kao što tvrde pojedini poslanici opozicije. Reforme koje je definisala Vlada Srpske su višegodišnje i važno je da budu sprovođene – dodao je Višković.
Prema njegovom mišljenju, Prijedlog programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. sačinjen je transparentno. Višković je podsjetio da je budžet Srpske za narednu godinu veći za 168 miliona KM od ovogodišnjeg.
Kada je riječ o Rafineriji nafte Brod, kaže Višković, Vlada Srpske čini sve kako bi bio sačuvan ovaj privredni subjekat.
– Imamo uvjeravanje da neće biti zatvorena Rafinerija nafte u Brodu. O ovome maksimalno vodimo računa, iako je preduzeće privatizovano – rekao je Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je za Srpsku važno da ima kompaktan tim u Sarajevu koji će imati čvrste veze …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska uprkos opstrukcijama i blokadama ostvarila dobre rezultate u godini na …
VIŠE

Rezidentni predstavnik MMF u BiH Endrju Dževel pozdravio je i imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i izrazio nadu da …
VIŠE

“Dodik jede političku scenu.” Jelena Trivić, narodni poslanik …
VIŠE

Građani se žale da im nije dobro obračunata potrošnja struje u zadnjih nekoliko mjeseci. Dragan Čavić, direktor  …
VIŠE

Iako je bilo najavljeno, Energetska zajednica nije proširila sankcije protiv BiH zbog kršenja obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici. Mirko …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)