Home Biznis Višković: Nijednom javnom preduzeću neće biti tolerisan gubitak

Višković: Nijednom javnom preduzeću neće biti tolerisan gubitak

0

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upozorio je da nijednom javnom preduzeću neće biti tolerisan gubitak.

“`Elektroprivreda`, `Šume` i `Željeznice` u ovom momentu imaju pozitivan rezultat. Ostaje nam problem `Pošta` i preduzećemo mjere da i to riješimo”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Govoreći o poslovanju “Elektroprivrede Republike Srpske”, Višković je istakao da nisu u gubitku sve hidroelektrane.

“Na primjer, nisu u gubitku hidroelektrane `Višegrad` i `Bočac`. `Hidroelektrane na Trebišnjici` su u gubitku zbog nerada Hidroelektrane `Dubrovnik` i meteorološke situacije koja je vladala čitavu ovu godinu. Vodostaj Bilećkog jezera sada je na istorijskom minimumu. Glavni uzrok gubitka `Hidroelektrana na Trebišnjici` je nerad Hidroelektrane `Dubrovnik`, ali se nadamo da će ona polovinom januara početi sa proizvodnjom, što će promijeniti situaciju”, kaže Višković.

On kaže da na kraju godine neće biti u gubitku ni “Šume Republike Srpske”, navodeći da su na kraju trećeg kvartala bile u plusu, te da se nada da će na kraju godine imati zapažen rezultat.

Govoreći o poslovanju “Pošta Srpske”, Višković je istakao da je iz medija saznao da su u minusu, ali da još nije dobio zvanične informacije kako bi ih analizirao.

Višković je naveo da se poštuje moratorijum na zapošljavanje u svim institucijama i javnim preduzećima.

“Do sada je broj radnika povećavan za nekoliko hiljada godišnje, a ove godine je to mali broj i odnosi se samo na one radnike koji su potrebni za proces proizvodnje. Tako ćemo raditi i ubuduće. `Elektroprivreda` će u toku sljedećeg mjeseca ponuditi stimulativne otpremnine. Vlada ima koncept da uvede red u javna preduzeća i u tome ćemo istrajati”, poručio je Višković. Srna

Ključne riječi:& & , , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of