Home Vijesti Višković: Ne ugrožavajte RS ZBOG POZICIJA; Crnadak: Dokument NAPADA OPOZICIJU

Višković: Ne ugrožavajte RS ZBOG POZICIJA; Crnadak: Dokument NAPADA OPOZICIJU

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je sve što je u proteklih 25 godina urađeno u BiH učinjeno na štetu Republike Srpske.
Tokom skupštinske rasprave o informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, Višković je rekao da je druga strana u BiH naučena da je kompromis samo ako se Republika Srpska odrekne nečega.
Prema njegovim riječima, kompromis u BiH je ako se nečega odreknu i FBiH i Republika Srpska.
On je pozvao poslanika PDP Igora Crnatka da objasni na koji će se način mijenjati poslovnik o radu Parlamentarne skupštine BiH, a da to ne bude na štetu Republike Srpske.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– Ako imate uticaja nemojte to raditi, a vladajte naredne četiri godine u Savjetu ministara imaćete našu podršku. Nemojte derogirati Republiku Srpsku zbog nekih trenutnih pozicija jer će se to obiti o glavu Srpskoj kad-tad – poručio je Višković.
Višković je iznio podatak da je u institucijama BiH 2003. godine bilo zaposleno 3.000 ljudi, dok danas taj broj iznosi 25.000, te upitao ko će i iz kojih sredstava da plati te ljude. On je rekao da opozicija istovremeno kritikuje vlasti Republike Srpske zbog zapošljavanja u javnom sektoru, tražeći moratorijum na zapošljavanje.
Višković je izrazio očekivanje da će ministri iz Republike Srpske nešto preduzeti po tom pitanju u Savjetu ministara i da kažu drugoj strani “ne možete više pljačkati Republiku Srpsku”.

On je naveo da je preduzeće “Elektroprenos BiH” dvije godine u blokadi, napominjinjući da nije u pitanju samo 200 miliona KM koji treba da idu u investicije, već da je i svim članovima Upravnog odbora istekao mandat prije dvije i više godina.
Pročitajte još:NOVA DODIKOVA PONUDA OPOZICIJI “Izbacite iz Informacije šta god hoćete, ali ne dirajte OHR”“NE BIH GA SLIJEDIO NI DO IZLAZNIH VRATA” SDS i PDP neće prihvatiti Dodikovu ponudu
– Ovo treba rješavati, jer je to interes Republike Srpske – i vlasti i opozicije – zaključio je Višković.
Poslanik PDP Igor Crnadak rekao je da kod vladajuće koalicije u Republici Srpskoj nema želje i volje za jedinstvom kako se to želi predstaviti kroz ovu informaciju.
– Ova informacija je neprihvatljiva jer je predloženi dokument netačan, uvredljiv, optužujući i napadački prema opoziciji – smatra Crnadak.
On je rekao da se u prethodne četiri godine nijedna loša stvar po Republiku Srpsku nije desila na nivou BiH, te da nije prenesena nijedna nadležnost Republike Srpske.
Poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske dostavljeno je 20 zaključaka koje je predložila vladajuća većina u parlamentu.
U zaključcima se navodi i da Narodna skupština odbacuje sve akte koji su protivustavni i nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Nakon što su opozicionari i brojne nevladine organizacije prošlogodišnje izbore proglasili neregularnim, tvrdeći da su svjedočili brojnim …
VIŠE

Ne znam da li ste vi, kolege poslanici, čitali materijal kada ste ga potpisivali. Ako jeste, daću vam drugu šansu. Ovako nešto da ponovo dođe u …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Narodnoj skupštini da je u okviru ustavne strukture BiH tokom nasrtaja i udara …
VIŠE

Hisni Gucati, predskednik Udruženja veterana tzv. OVK, izjavio je danas da očekuje da do kraja novembra budu podignute tri optužnice i ne …
VIŠE

Današnja sjednica Narodne skupštine RS kojom se problematizuje Dejtonski mirovni sporazum predstavlja bespotrebni čin kojim se samo dodatno …
VIŠE

Ako je neko nekada bio švercer, on uvijek želi da bude švercer, rekao je poslanik PDP Draško Stanivuković u obraćanju članu Predsjedništva …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)