Home Vijesti Višković: Ispravna odluka Čavića da preda vlast SNSD-u

Višković: Ispravna odluka Čavića da preda vlast SNSD-u

0

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković smatra da je bivši predsjednik Srpske Dragan Čavić 2005. godine donio ispravnu odluku kada je vlast u Republici Srpskoj predao SNSD-u.
Tokom sinoćne skupštinske rasprave o informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, Višković je istakao da je ta odluka bila na dobrobit Srpske, što će istorija i pokazati.
Replicirajući poslanicima opozicije, on je rekao da SDS nema pravo da govori da je jedino on zaslužan za stvaranje Republike Srpske, već da su se i drugi ljudi ravnopravno borili za Srpsku.
Višković je naveo da je bio učesnik proteklog rata i da ima više ratnog staža od mnogih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak smatra da informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske narušava dignitet Narodne skupštine Republike Srpske i da parlament nije ni trebalo da raspravlja o njoj.
“U informaciji je popljuvan SDS, ponavljajući etikete o zločinačkoj organizaciji i udruženom zločinačkom poduhvatu, dok se istovremeno traži jedinstvo narodnih poslanika o ovom dokumentu”, rekao je Glamočak.
On je izrazio zahvalnost poslanicima iz vlasti koji nisu stavili potpis na ovu informaciju.

Prethodni tekstSVE VIŠE ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE Priština izgubila većinu u UN Let’s block ads! (Why?)