Home Biznis Višković i Šuhe potpisali sporazum o izgradnji HE “Bistrica”

Višković i Šuhe potpisali sporazum o izgradnji HE “Bistrica”

0

PEKING – U okviru posjete Narodnoj Republici Kini, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik uprave Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering (AVIC) Suo Šuhe potpisali su danas, u Pekingu, sporazum o izgradnji HE “Bistrica”.

Takođe, u Pekingu su danas potpisani okvirni sporazumi o analizi projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike cementa u Ugljeviku i fabrike metalnih cijevi, koja bi se gradila u Foči, kao i memorandum o razumijevanju koji se odnosi na projekat razvoja i izgradnje aerodroma u Trebinju.

Višković se danas sastao i sa predstavnicima Industrijske i komercijalne banke Kine (ICBC) s kojima je razgovarao o finansiranju projekta izgradnje HE “Bistrica”, kao i o drugim projektima o kojima je razgovarano tokom boravka delegacije Vlade Republike Srpske u Narodnoj Republici Kini.

Današnjim sastancima i potpisivanjem navedenih dokumenata, završena je radna posjeta delegacije Vlade Republike Srpske Narodnoj Republici Kini, saopšteno je iz Vlade RS.

Zajedno sa Viškovićem u posjeti Narodnoj Republici Kini, boravili su ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović. Srna

Ključne riječi:& & , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of