Home Vijesti Višković i Brnabić: Međusobna podrška snabdijevanju proizvodima bitnim za građanstvo

Višković i Brnabić: Međusobna podrška snabdijevanju proizvodima bitnim za građanstvo

0

BEOGRAD – Premijeri Srbije Ana Brnabić i Republike Srpske Radovan Višković dogovorili su u Beogradu dalju koordinaciju u realizaciji zajedničkih projekata i međusobnu podršku po pitanju snabdijevanja tržišta neophodnim proizvodima bitnih za građanstvo.

Na radnom ručku Brnabićeve i Viškovića u zgradi Vlade Srbije, razmatrane su teme u vezi sa energetikom, snabdijevanjem tržišta prehrambenim proizvodima i konkretnim zajedničkim projektima sa Republikom Srpskom.
Brnabićeva je istakla da je snabdijevanje energentima pitanje od posebnog interesa kako za Srbiju, tako i za region i ocijenila da je neophodno ostvariti zajednički, regionalni pristup, kako bi se osigurali neophodni energenti za predstojeću zimu, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Ona je navela da je inicijativa “Otvoreni Balkan” dobra platforma za rješavanje ovog pitanja u interesu čitavog regiona.
U ovom trenutku, prema riječima Brnabićeve, u toku je više vitalnih projekata, na kojima Srbija i Republika Srpska rade zajedno, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.
Višković je naveo da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu u svjetlu aktuelne situacije na svjetskom tržištu.
Adblock test (Why?)