Home Sport Više od 500 sportista stiže na Olimpijski bazen

Više od 500 sportista stiže na Olimpijski bazen

0

BANJALUKA – Treći međunarodni Vaterpolo turnir Borac Kup održaće se od petka do nedjelje na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci. Utakmice počinju već sutra od 16 časova, a svečano otvaranje zakazano je za subotu u 10 časova, prenosi Srpskainfo.com.

Saša Lazić, potpredsjednik organizacionog odbora „Borac Kupa 2019“ ističe da je sve spremno za početak ovog izuzetno kvalitetnog turnira.

– I ove godine kao i prethodnih uložen je veliki trud u organizaciju takmičenja. Čestitam svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji, pohvalio bih njihov rad i nadljudske napore koji se ulažu. Učestovaće 22 ekipe, 16 u konkurenciji do 16 godina šest do 18 godina. Osim na ovom turniru uprava čini sve na jačanju kluba kao i na jačanju i afirmaciji vaterpola. Čitav vikend će biti ispunjen na bazenu sadržajima i velikim brojem kvalitetnih utakmica. Očekujemo da naredni turnir bude još jači sa još većim brojem ekipa, mada moram reći da je i ovo impozantan turnir – rekao je Lazić.

Sa Trga Krajine u subotu u devet časova krenuće svečani defile učesnika sa više od 500 sportista rekao je potpredjednik kluba Dragan Vukčević

– Borac Kup je prošle godine okupio 16 ekipa, ove godine 22 što je za nas veliki uspjeh. Ovo je jedinstvena prilika za Banjaluku da ugosti toliki broj sportista, a ujedno, ovo je odlična prilika da se Vaterpolo kao sport vrati tamo gdje mu je mjesto. Za slijedeću godinu planiramo da dovedemo više ekipa. Ove godine smo doveli Evropu u Banjaluku, a naredne godine planiramo ugostiti i ekipe iz svijeta. Na ovom takmičenju učestvovaće ekipe iz Italije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH – istakao je Vukčević.

Nemanja Dardić, vaterpolosta Borca i član ekipe do 18 godina očekuje dobar plasman.

– Ovo je naš Borac Kup koji organizujemo tri godine. Za ovo takmičenje smo naporno trenirali, imali smo naporne treninge. Očekivanja su velika, osvojili smo treće mesto prošle godine i ove godine ćemo se truditi da ostvarimo još bolje rezultate – istakao je Dardić.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of