Home Vijesti VIDOVIĆ: REDOVNO IZMIRIVANJE OBAVEZA I U NAREDNOM PERIODU

VIDOVIĆ: REDOVNO IZMIRIVANJE OBAVEZA I U NAREDNOM PERIODU

0

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je sinoć da Srpska nije u finansijskoj krizi, te da će obaveze iz budžeta biti redovno izmirivane u narednom periodu.
“Obaveze iz budžeta biće redovno izmirivane u narednom periodu, Vlada je tako planirala i koncipirala”, rekla je Vidovićeva, poručivši da Srpska neće bankrotirati.
Govoreći o mogućnosti povećanja primanja u Republici Srpskoj, ona je navela da će se napraviti presjek sa 30. junom i tada će se vidjeti kakva je situacija.
“S obzirom na ovo stanje sa PDV-om i ako potrošnja i dalje bude padala onda zasigurno neće biti pomjeranja”, rekla je Vidovićeva večeras za ATV.
Ona je dodala da Vlada Republike Srpske ima sredstva za iskup obveznica Srpske koje su prodate na Bečkoj berzi 2018. godine.
“Sve svoje obaveze isplaćujemo u roku u bilo kom kreditu. Republika Srpska izmiruje svoje obaveze po osnovu duga, ali i po osnovu plata, penzija, socijalnih davanja”, rekla je Vidovićeva.
Ona je navela da se vrlo dobro zna šta je planirano u budžetu Srpske koji je donesen u oktobru prošle godine.
Vidovićeva je rekla da će penzije biti isplaćene početkom juna, dok su za sredinu tog mjeseca planirane isplate u okviru socijalnih davanja.
“Imamo isplatu za porodice sa četvoro ili više djece, za roditelje koji su nezaposleni. Sljedeće što dolazi na kaledaru je plata, a 28. juna treba da isplatimo tih 300 miliona KM. Sve će biti redovno isplaćeno”, zaključila je Vidovićeva.
Adblock test (Why?)