Home Vijesti VELIKI JUBILEJ Vučić: Srbija će nastaviti da štiti svoju SLOBODARSKU TRADICIJU

VELIKI JUBILEJ Vučić: Srbija će nastaviti da štiti svoju SLOBODARSKU TRADICIJU

0

Smotrom pješadijskih jedinica Vojske Srbije na batajničkom aerodromu završena je vojna vježba “Sloboda 2019”, koja je održana povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.
Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, koji je vojnu vježbu pratio u društvu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poručio je da će Srbija uvijek štititi svoju slobodarsku tradiciju.
Vučić je prikaz vojnih sposobnosti na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici ocijenio kao “vrlo dobar” i zahvalio se vojnicima za sve što su učinili za svoju otadžbinu.
– Srbija će nastaviti da štiti svoju slobodarsku tradiciju. Umijećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoju zemlju i svoje ljude. Živjela slobodna i nezavisna Srbija – poručio je Vučić po okončanju vježbe.

Prikaz, u kome je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova, počeo je simulacijom dejstva Specijalnih jedinica Kopnene Vojske Srbije i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane prema teroristima.
Nakon toga uslijedio je defile pješadijskog ešalona, gdje je publika mogla da vidi podešalone kadeta Vojne akademije, vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka i vojnih veterana, kao i replike borbenih zastava jedica koje su izvojevale velike pobjede za srpski narod u balkanskim i Prvom i Drugom svjetskom ratu.
U sastavu motorizovanog ešalona predstavljena su modernizovana oklopno-izviđačka vozila “BRDM-2MS” iz donacije Ruske Federacije, kao i borbena vozila “lazar 3”, samohodne top-haubice “nora” i vojnopolicijska borbena vozila.
Publika je u letačkom djelu mogla vidjeti letove aviona “mig 29”, “orao” i “super galeb”, te helikoptera “Mi 8”, “Mi 17”, “H-145 M”, “gama” i “gazela”.
Vojnim prikazom zvanično je počelo dvodnevno obilježavanje velikog jubileja – 75 godina od oslobađenja Beograda od nacističke okupacije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas u Beogradu sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim razgovarati o projektu …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da zdravstveni sektor Srpske ima probleme, ali da su mnoge ustanove uspjele da …
VIŠE

Na vojnom aerodromu u Batajnici počela je vojna vježba “Sloboda 2019”, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće večeras svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja …
VIŠE

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je nakon odluke vukovarskog Gradskog vijeća da ne proširi prava srpske manjine u tom gradu …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će premijeru Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu pokloniti ikonu Svetog Arhangela Mihaila. Kako saznaje …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)