Home Biznis Veća otkupna cijena kornišona

Veća otkupna cijena kornišona

0

20.01.2023. / 14:30

KOSTAJNICA – U Kostajnici je krastavce kornišone, u saradnji sa kompanijom “Karl Kine”, prošle godine uzgajalo šest proizvođača, a trenutno je u toku faza potpisivanja ugovora za novu sezonu.

FOTO; Agencije

“Pripremamo se za novu sezonu i nadamo se većem broju saradnika nego što je to bilo prošle godine”, rekao je Srni šef stručnog tima agronoma ove kompanije Miloš Đurašinović.

On je istakao da njemačka firma “Karl Kine”, koja ima sjedište i u Kozarskoj Dubici, nudi zagarantovan i organizovan otkup krastavaca sa otkupnom stanicom u Kostajnici, te redovnu sedmičnu isplatu, sjemenski materijal i stručnu pomoć agronoma.

Prema njegovim riječima, ove godine biće veće otkupne cijene, pa će se prva klasa krastavaca otkupljivati po cijeni od 1,80 KM po kilogramu, druga klasa po cijeni od 0,80 KM, a treća po cijeni od 0,20 KM po kilogramu.

Đurašinović je dodao da se zainteresovani građani mogu javiti u poljoprivrednu službu opštine Kostajnica, gdje se potpisuju ugovori, a rok za prijave je do kraja marta ove godine. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)