Home Vijesti “VAŽNO JEDINSTVO SRBA” Đurić ističe da Albanci na Kosovu nisu složni kao...

“VAŽNO JEDINSTVO SRBA” Đurić ističe da Albanci na Kosovu nisu složni kao nekada

0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da za Srbe na Kosmetu nije važno ko će formirati Vladu u Prištini, jer su tamo svi separatisti, već je važno da se svi Srbi okupe oko monolitnog bloka – Srpske liste, koji niko ne može da dijeli.
Đurić je ukazao na činjenicu da Albanci na Kospvu nisu složni kao što su nekada bili, kao i da ih je sve manje.
– Na Kosovu i Metohiji je 2001. godine rođeno 60.000 beba, 32.000 2014., a 2018. godine 22.000 – rekao je Đurić za Televiziju Pink.
Govoreći o napadu na potpredsjednika skupštine Kosova i člana Srpske liste Slavka Simića, Đurić je rekao da su takvi incidenti svakodnevica za Srbe na Kosmetu.

On je istakao da je Simić prije napada snažno govorio da moraju da se zaustave progoni Srba i da nije prihvatljivo da se vrše pritisci na Srpsku listu.
On je podsjetio će se ovih dana navršiti dvije godine od i dalje nerazjašnjenog ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda demokratija pravda” Olivera Ivanovića, te ocijenio kako takvi događaji opomenu koliko je opasno biti srpski predstavnik u uslovima u kojima nema bezbjednosti i odgovornosti za zločine.
– Stranci deklarativno to osude, pa čak i Priština, ali nikad nema epiloga – zaključio je Đurić.
U Udruženju porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, kako navode, ubijeđeni su da će vladu u Prištini voditi ratni zločinci, vođe terorističke OVK Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj.
Iz Udruženja navode da je samoproglašeno Kosovo zbog toga pod dirigentskom palicom i vođa zločinačke terorističke OVK i onog dijela međunarodne zajednice koja ih je podržavala i podržava.
– Aljbin Kurti ne smije da formira tzv. vladu bez učešća ovih zločinaca, jer se njegova predizborna kampanja zasnivala i na obećanju da će hapsiti ratne zločince OVK – smatraju u Udruženju, te dodaju da se na ovaj način sprečava njihovo hapšenje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici i kolegama preminule Nede Arnerić, u kome je navela da je …
VIŠE

Skup na kome će učestvovati opozicioni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske biće održan večeras u Prijedoru. Učestvovaće opozicioni …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republiku Srpsku za deset godina vidi, ako ne kao samostalnu državu, onda svakako što …
VIŠE

„Dok Stanivuković ne poraste bićemo prinuđeni da sarađujemo s Dodikom.“ Edin Ramić, poslanik u …
VIŠE

Pripadnici Oružanih snaga BiH sve češće koriste društvene mreže za širenje nacionalne i vjerske mržnje. Sifet Podžić, ministar odbrane …
VIŠE

Opština Prozor-Rama početkom 2020. uvela besplatan javni prevoz. Jozo Ivančević, načelnik …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)