Home Vijesti Uvođenje evropskih praksi u prehrambenoj industriji

Uvođenje evropskih praksi u prehrambenoj industriji

0

dav
ZVORNIK – U sklopu projektnih aktivnosti u Zvorniku je u hotelu Novak organizovan drugi po redu panel transfera znanja domaćim proizvođačima prehrambenih proizvoda, u okviru projekta “REINWASTE”.
Tokom panela je konstatovano da upotreba novih ekoloških materijala za pakovanje prehrambenih proizvoda predstavlja jedno rješenje problema ambalažnog otpada i pruža mogućnost za unapređenje konkurentnosti domaće prehrambene industrije.

Međutim, kako je navedeno, postojeća rješenja su nedovoljna i uvođenje novih praksi su potreba prehrambene industrije.
Кako bi se sagledale najbolje prakse i izvršio transfer znanja domaćim proizvođačima prehrambenih proizvoda osmišljen je projekat REINWASTE, koji je finansiran od strane Interreg MED programa sa partnerima iz Španije, Italije i Francuske i usmeren je na mala i srednja preduzeća. Domaći partner za implementaciju projekta je Tehnološki fakultet Zvornik, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
sdrSastanak u Zvorniku je otvorila prof. dr Svetlana Pelemiš, a prezentacije mogućih rješenja i zaključaka projekta su prezentovali dekan Tehnološkog fakulteta Zvornik doc. dr Dragan Vujadinović, te asistenti fakulteta mr Danijela Rajić i mr Milan Vukić.
Nakon prezentacija učesnici iz privrede i agencija su kroz fokus grupe razmijenili mišljenja i zapažanje te diskutovali o mogućim pravcima implementacije pozitivnih primjera iz prakse država članica Evropske Unije.
davU ovoj fazi projekta planirana su još tri panela prenosa znanja u cilju podizanja kompetencija svih subjekata iz lanca proizvodnje hrane i izdvajanje najboljih primjera za implementaciju u okolnostima domaće prehrambene industrije.
Institucije koje učestvuju na projektu: AGAPA, ASTER, ANIA, IFAPA, CRITT, FIAB, UES, SEPE, FEDERALIMENTARE i CHAMBRE REGIONALE D’AGRICULTURE.

Let’s block ads! (Why?)