Home Vijesti UPRKOS POGORŠANJU EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Petković: Sjednica Narodne skupštine Srpske 21. jula

UPRKOS POGORŠANJU EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Petković: Sjednica Narodne skupštine Srpske 21. jula

0

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković potvrdio je da će naredna redovna sjednica parlamenta sa predloženih 18 tačaka dnevnog reda biti održana u planiranom terminu u utorak, 21. jula uprkos pogoršanju epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, pa i činjenici da su zaraženi pojedini narodni poslanici.
Petković je izjavio da neće biti održana onlajn sjednica, iako se ta mogućnost pominje u novousvojenom skupštinskom Poslovniku.
On je precizirao da bi za tako nešto trebalo definisati određene procedure, odnosno donijeti posebne akte kojim bi bio propisan i regulisan rad parlamenta uz upotrebu modernih tehnologija.
– Za sada, sjednica će biti održana kako je planirano – rekao je Petković.

On je ocijenio da bi primjena novog Poslovnika trebala da donese efikasniji i brži rad Narodne skupštine Republike Srpske, te da očekuje da više ne bude zloupotreba i prečestog udaljavanja od tačaka dnevnog reda, već da poslaničke rasprave budu što konstruktivnije.
– Kada imamo udaljavanje od dnevnog reda i političko prepucavanje, to je onda gubljenje vremena i potpuno nepotrebno. To treba izbjeći – rekao je Petković.
On je ponovio da novi skupštinski Poslovnik nije ograničio slobodu govora u parlamentu, kako su tvrdili pojedini narodni poslanici.
– Poslanici i u skladu sa novim Poslovnikom imaju mogućnost da govore 10 minuta po jednoj tački dnevnog reda. Skraćeno je vrijeme za ukazivanje na povredu Poslovnika, što je ranije korišteno za replike, politička prepucavanja i slično. To smo htjeli da eliminišemo. I sankcije su nešto pooštrene, ali onaj ko ne krši Poslovnik ne treba da ih se plaši – naveo je Petković.
Petković, koji je bio zaražen virusom korona i uspješno se oporavio, poručio je građanima da nipošto nije riječ o izmišljenoj bolesti.
– Virus je među nama i moramo ga ozbiljno shvatiti tako što ćemo biti odgovorni prema drugima i sebi, biti disciplinovani i poštovati zdravstvene preporuke i mjere koje su propisali nadležni – rekao je Petković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu buducnostsrbijeav fotografiju sa indeksom novog fakulteta. Kako je napisao, …
VIŠE

Ja sam gledao u poruke jer su bitne, a Magazinović u mene jer sam mu najbitniji. Nenad Stevandić, predsjednik …
VIŠE

Kadrovi na kojima je insistirao SNSD imenovani prije ministra bezbjednosti BiH, iako je svo vrijeme tvrdio kako se to nikada neće desiti. Bakir …
VIŠE

U sklopu akcije “Hvala mama” poklanjaju pakete proizvoda porodiljama na klinikama i odjeljenjima za ginekologiju u Banjaluci, Bijeljini i Tuzli. …
VIŠE

Iako je lider SDA, Bakir Izetbegović, najavio da na to neće pristati, kadrovi u agencijama na kojima je insistirao SNSD već su imenovani, dok se …
VIŠE

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel izjavio je danas da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan trenutak za …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)