Home Vijesti Uprava RiTE Ugljevik: Dematujemo Đokićeve tvrdnje, nijednim potezom nije pomogao da se...

Uprava RiTE Ugljevik: Dematujemo Đokićeve tvrdnje, nijednim potezom nije pomogao da se riješi problem javnih nabavki

0

UGLJEVIK, 29. jula – Uprava RiTE Ugljevik saopštila je da je neprijatno iznenađena medijskim istupom resornog ministra Petra Đokića o poslovanju tog preduzeća.

”Na probleme sa javnim nabavkama uredno smo upozoravali ministra Petra Đokića, koji nijednim potezom nije doprinio da se to riješi.  Dodatnim zalaganjem Uprave preduzeća, problem sa javnim nabavkama je konačno riješen, a remont planiran za 20. septembar’’, ističe se u saopštenju.
Uprava RiTE Ugljevik  demantuje i tvrdnje o povećanju troškova proizvodnje, koje se mogu u javnostvi pogrešno percipirati i tvrdi da je minister Đokić dobro upućen u stanje u tom preduzeću.
’’Došlo je na tržištu do poskupljenja čelika, hemije i ostalih sredstava neophodnih za rad Termoelektrane, sa čime je ministar Đokić dobro upoznat’’, navedeno je u saopštenju.
Kako je navedeno, vrata Uprave RiTE Ugljevik su otvorena ministru Đokiću da, ukoliko ima dilema, prvo utvrdi činjenično stanje prije izlaska u javnost, ’’u suprotnom bićemo primorani da posumnjamo u ministrove dobre namjere i svjesno obmanjivanje javnosti’’.
’’Uprava RiTE Ugljevik će nastaviti da odgovorno i profesionalno vodi preduzeće koje je okosnica energetske stabilnosti Republike Srpske, bez obzira na izazove koji se nađu pred nama’’, ističe se u saopštenju.
Naglašeno je da RiTE Ugljevik savjesno i odgovorno posluje, uprkos jednoj od najsloženijih godina za energetski sektor, ne samo u Republici Srpskoj, nego i na globalnom planu.
’’U prilog tome govore rezultati našeg preduzeća – za prvih šest mjeseci proizvedeno je 819.090.000 kWh električne energije, čime je premašen plan proizvodnje. Od kompletne proizvodnje električne energije, značajan dio je izvezen, što je omogućilo nezanemarljivu finansijsku dobit matičnom preduzeću i Republici Srpskoj. Podsjećamo da je RiTE Ugljevik posljednjih godina nosilac stabilnosti cjelokupnog energetskog sektora, naročito tokom trajanja epidemije virusa korona i krize u radu Hidroelektrana Trebišnjica’’, dodaje se u saopštenju.
Istanuto je kako je činjenica da je bilo neplanskih ispada sa mreže, koja se dešavaju zbog pucanja cijevi u ležištu, abrazivnog dejstva uglja, konstrukcije kotla, a najznačajniji broj u prvoj polovini godine posljedica je odlaganja remonta, koji nije započet 1. aprila, kada je planiran energetskim bilansom.
”Razlozi za odlaganje remonta su objektivni – nedostatak materijala na tržištu i problemi koje je preduzeće imalo sa javnim nabavkama’’, navodi se u saopštenju uprave RiTE Ugljevik.

Adblock test (Why?)