Home Biznis Unaprijediti položaj radnika u trgovini, ugostiteljstvu, poljoprivredi

Unaprijediti položaj radnika u trgovini, ugostiteljstvu, poljoprivredi

10

23.04.2022. / 16:10

BANJALUKA – Predstavnici sindikata ukazali su danas na potrebu da se unaprijedi položaj radnika oblasti trgovine, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije.

FOTO: Agencije

Na konferenciji za novinare u Banjaluci su naveli da je jedan od problema nesaradnja poslodavaca u pregovorima oko kolektivnih ugovora u skladu za zakonima.

Jedan od naših ciljeva je i neradna nedjelja, što je u određenoj mjeri postignuto u pojedinim opštinama… Jedan od gradova gdje se na tom planu ništa nije uradilo jeste Banjaluka, ali pozivamo sve ključne ljude opština i gradova da nedjelju proglase neradnom“, rekao je predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Srpske Goran Savanović.

On je pozvao poslodavce da povećaju plate radnicima u trgovini, navodeći da se smanjuje njihov broj.

Predsjednik republičkog Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Velimir Rudić rekao je da je proizvodnja u ovoj oblasti znatno poskupila, čime domaći proizvođači postaju manje konkurentni.

On je istakao da se radna mjesta u poljoprivredi i prehrambenoj industriji moraju sačuvati u interesu Republike Srpske i da su na tom planu otvoreni za razgovore sa poslodavcima.

Na konferenciji je istaknuto da su radnici zaposleni u oblasti trgovine, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije poslali zahtjeve Unijo udruženja poslodavaca Republike Srpske sa ciljem da se povećaju plate.   Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)