Home Servisne Umjetnici pasažima oživljavaju Gospodsku ulicu

Umjetnici pasažima oživljavaju Gospodsku ulicu

0

Mladi banjalučki umjetnici sredinom ovog mjeseca oslikaće tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra.


Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Iz Gradske uprave je saopšteno da je Tim za male intervencije u prostoru izabrao idejna rješenja za izvođenje privremenih umjetničkih instalacija u pasažima u strogom centru grada, tačnije u ulicama Veselina Masleše i Kralja Alfonsa.

Zahvaljujući ovom projektu, neugledni pasaži poprimiće sasvim nov i intrigantan izgled, tako da će biti svojevrsna atrakcija u centru grada, objavljeno je na sajtu Grada.

“Cilj projekta ‘Tri Pasaža’ je povezivanje otvorenih javnih prostora gradskog centra, naglašavanje alternativnih pješačkih pravaca i oživljavanje niza otvorenih javnih prostora. U okviru ovog projekta dajemo priliku mladim umjetnicima da preispitaju i kreiraju doživljaj urbanog prostora i identiteta centra Banje Luke”, rekao je šef Tima za male intervencije u prostoru Milenko Stanković.

On naglašava da, istovremeno, projekat promoviše kulturu i umjetnost, te podstiče razvoj lokalne umjetničke scene, prije svega mladih i umjetnika na početku karijere.

Za pasaž 1 odabrano je zajedničko rješenje autora Milice Čvokić i Nataše Konjević, za pasaž 2 odabrano je rješenje autora Željke Paić, a za pasaž 3 odabrano je rješenje autora Dragoslava Malinića – naveo je Stanković.