Home Vijesti UKC Srpske: Brđaninovo zdravstveno stanje je teško, životno je ugrožen

UKC Srpske: Brđaninovo zdravstveno stanje je teško, životno je ugrožen

0

BANJALUKA – Zdravstveno stanje Radoslava Brđanina je u pogoršanju i životno je ugrožen, saopšteno je iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Prema riječima generalnog direktora UKC-a Srpske profesora doktora Vlade Đajića pacijent je životno ugrožen i smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Srpske gdje prima adekvatnu terapiju, a opšte zdravstveno stanje je u pogoršanju.
Ljekarski konzilijum u sastavu intenzivista, gastroenterolog, abdominalni hirurg, onkolog, radiolog po izvršenom pregledu i detaljnoj evaluaciji zdravstvenog stanja Radoslava Brđanina utvrdio je da su kod pacijenta prisutni klinički i laboratorijski pokazatelji istovremenog progresivnog slabljenja funkcije više vitalnih organa i organskih sistema (pluća, jetre i bubrega), navodi se u saopštenju.
S obzirom na izuzetno teško, životno ugrožavajuće zdravstveno stanje pacijenta kao i njegovo pogoršanje u odnosu na prethodne dane, preduzimaju se i stalno prilagođavaju mjere intenzivnog liječenja, a svaka dalja prognoza je krajnje neizvjesna.
Adblock test (Why?)