Home Politika Ujedinjuje li se opozicija? Šarović, Stanivuković i Miličević u Moštanici

Ujedinjuje li se opozicija? Šarović, Stanivuković i Miličević u Moštanici

0

Nakon prošlogodišnjeg pada na opštim izborima u Srpskoj, situacija u opozicionim redovima drastično se poboljšala. Za to zasluge ponajviše nosi poslanik sa najvećim brojem glasova Draško Stanivuković, ali i sve glasniji i aktivniji novoizabrani predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Možemo da mijenjamo Republiku Srpsku na bolje i iz tih razloga sam ja pristao da budem na čelu Srpske demokratske stranke” – istakao je predsjednik SDS-a.

Кako naš izvor tvrdi Šarović je kao predsjednik Srpske demokratske stranke najavio podršku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima iduće godine.

Da je opozicija tačno godinu dana prije početka lokalnih izbora počela zbijati redove govori i činjenica da su sve učestaliji susreti najglasnijih opozicionara u Srpskoj. Ovoga puta to se desilo na Preobraženje u manastiru Moštanica kod Кozarske Dubice gdje se okupio veliki broj vjernika.

Dodikovom najproblematičnijem dvojcu Stanivuković – Šarović u Moštanici pridružio se i Milan Miličević, načelnik Teslića čiji opoziv nije prošao kod građana uprkos jakom pritisku vrha SNSD-a i mobilizaciji svih raspoloživih Dodikovih ljudi u Teslić kako bi Miličević bio opozvan.

Da li je na pomolu reinkarnacija opozicije u Srpskoj i početak promjene vlasti na lokalnom nivou od iduće godine ostaje da vidimo.